Ellinair: Τεχνική και Εμπορική άδεια εκμετάλλευσης – εκτέλεσης πτήσεων

Κάτοχος Τεχνικής Αδείας (AOC) και Εμπορικής Αδείας Εκμετάλλευσης και εκτέλεσης πτήσεων είναι πλέον η Ellinair μετά από την οολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών  από την ΥΠΑ. Η Ellinair έχει ήδη αποκτήσει την ιδιοκτησία και δεύτερου αεροσκάφους RJ85, ιδίου τύπου με το πρώτο. Τα αεροσκάφη έχουν δυνατότητα συνεχούς πτήσεως μέχρι τέσσερις ώρες και χωρητικότητα 96 θέσεων δερμάτινων καθισμάτων. 

Το πρώτο αεροσκάφος θα διατεθεί για δρομολόγια μετά τις 05/02/2014 και το δεύτερο τον Απρίλιο 2014. Τα δύο αυτά αεροσκάφη που είναι τα πρώτα του στόλου της Ellinair θα εκτελούν δρομολόγια για τους πελάτες του Mouzenidis Travel, με κύριες αγορές προέλευσης τη Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία και άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Οι επισκέπτες που αναμένεται να διακινηθούν το 2015 από τον Όμιλο προβλέπεται να ξεπεράσουν τις 500.000. 

Τα αεροσκάφη θα διατίθενται προς ναύλωση (Charter) σε ενδιαφερόμενους εφόσον υπάρχει σχετική διαθεσιμότητα. Υπενθυμίζουμε ότι η Ellinair είναι μέλος του Mouzenidis Group που περιλαμβάνει 11 εταιρείες διαφόρων δραστηριοτήτων με επίκεντρο βέβαια τον τουρισμό.