Capital Invest: Το νέο unit linked της Interamerican

Τη στρατηγική της για ανάπτυξη των εργασιών στον αποταμιευτικό και επενδυτικό τομέα των ασφαλίσεων υπογραμμίζει η Interamerican με την παρουσίαση του Capital Invest, του νέου unit linked προϊόντος που έρχεται να συμπληρώσει την ανοιχτή πλατφόρμα αποταμίευσης και επένδυσης Capital της εταιρείας.

Το Capital Invest, σχεδιασμένο στη λογική του private banking για τον επενδυτή, αποτελεί επιλογή ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου που υποστηρίζεται διαχειριστικά από τέσσερις από τους πιο αξιόπιστους διεθνείς οίκους και συγκεκριμένα τη BlackRock, τη J.P. Morgan, την Pictet και την Pioneer, ενώ από την Ελλάδα έχει τη διαχειριστική συμμετοχή της AlphaTrust. Πρόκειται για προϊόν που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις πιο έμπειρων επενδυτών, παρέχοντας ευελιξία μέσα από 29 συνολικά επιλογές Αμοιβαίων Κεφαλαίων με έμφαση στις επενδυτικές ευκαιρίες και αγορές του εξωτερικού, χωρίς ωστόσο να αποκλείει οποιονδήποτε θα ήθελε να έχει μία αξιόπιστη επενδυτική επιλογή στην ελληνική αγορά. Σημειώνεται ότι η διαπραγματευτική δύναμη των τεσσάρων διεθνών οίκων φθάνει τα 4,5 τρισ. ευρώ, μέγεθος 25 φορές μεγαλύτερο του ελληνικού ΑΕΠ.

Το Capital Invest λειτουργεί ως επενδυτικό προϊόν εφάπαξ καταβολής, με ελάχιστο ποσόν επένδυσης τα 2.000 ευρώ. Η σύνθεση του χαρτοφυλακίου, που μπορεί να δημιουργήσει ο επενδυτής, περιλαμβάνει Αμοιβαία Κεφάλαια Διαθεσίμων, Ομολογιακά και Μεικτά-Μετοχικά. Για απευθείας επένδυση σε έτοιμο χαρτοφυλάκιο, η Interamerican με το Capital Invest προσφέρει την εναλλακτική λύση του AlphaTrust Eclectic Fund of Funds – Balanced.

Η INTERAMERICAN με το Capital Invest προσθέτει μία δυναμική επιλογή στο σύστημα Capital, δίπλα στο προϊόν Classic που δημιουργεί κεφάλαιο και στο Pension που συμπληρώνει τη σύνταξη. Το συνολικό ενεργητικό των επενδυτικών προϊόντων της εταιρείας ξεπερνά τα 730 εκατ. ευρώ. Αναφερόμενος στη στρατηγική της Interamerican ο Γιώργος Κώτσαλος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, τόνισε: «Η αναμενόμενη έξοδος της χώρας μας στις αγορές θα οδηγήσει σε υψηλότερες αποτιμήσεις όλες τις ελληνικές επενδύσεις. Στρατηγική της εταιρείας είναι να αναπτύξει το πελατολόγιό της στον τομέα της αποταμίευσης και των επενδύσεων διευρύνοντας τις επιλογές στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη, με τις καλύτερες δυνατές συνεργασίες στη διαχείριση. Η INTERAMERICAN ήδη αυτοματοποιεί σημαντικές διαδικασίες και παρέχει υποστήριξη διαρκούς ενημέρωσης των επενδυτών που την εμπιστεύονται με εφαρμογές της ψηφιακής τεχνολογίας, ώστε οι επενδυτές του συστήματος Capital να αξιοποιούν τη μεγάλη ευελιξία επιλογών και τις συνεργασίες που η εταιρεία διαθέτει». 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ