Θ. Κοκκάλας: «Εμείς στην ERGO δε φοβόμαστε την κρίση»

Με σαφείς στόχους, και ξεκάθαρο προσανατολισμό η ERGO Ελλάδος, θα προχωρήσει στο 2014 επενδύοντας σε καινοτομία,  ποιότητα, τεχνολογία, δηλαδή στοιχεία,  που θα την κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Το στίγμα αυτό έδωσαν χθες οι επικεφαλής της εταιρείας στους εκατοντάδες εργαζόμενους και συνεργάτες από όλη τη χώρα που συμμετείχαν στην εκδήλωση κοπής πίτας για το καλωσόρισμα του 2014. 

Ο διευθύνων σύμβουλος κ. Θεόδωρος Κοκάλας, ο  γενικός διευθυντής κ. Δημήτρης Χατζηπαναγιώτου και ο Διευθυντής Εμπορικών Λειτουργιών κ. Στάθης Τσαούσης, στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν με ικανοποίηση στις επιδόσεις της εταιρείας το 2013. Για την τρέχουσα χρονιά έκαναν εμφανές ότι η ERGO έχει ήδη καταρτίσει συγκεκριμένα σχέδια τα οποία και επισφράγισε και ο κ. Adreas Kleiner μέλος του ΔΣ της Ergo International , εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στην χώρα και εστίασε στην σημασία που έχει για τον όμιλο η ERGO Ελλάδος. 

Τα σχέδια της ERGO για το 2014 μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν: 
– την περαιτέρω  ανάπτυξή της στην αγορά,  με ενεργοποίηση  σε ασφαλιστικούς κλάδους  με μεγάλη ζήτηση, 
– ενδυνάμωση των υφιστάμενων συνεργασιών της,
– εφαρμογή τεχνολογικών λύσεων που θα διευκολύνουν τις διαδικασίες παραγωγής και διεκπεραίωσης συμβολαίων
– επίλυση προβλημάτων  που σχετίζονται με την νέα νομοθεσία  με την παροχή λύσεων στους συνεργάτες ώστε να είναι απολύτως εναρμονισμένοι και συνεπείς. 

«Επενδύσαμε στην ποιότητα και συνεχίζουμε» είπε ο διευθύνων σύμβουλος  της ERGO κ. Θεόδωρος Κοκάλας επισημαίνοντας ότι η ERGO έχει επιλέξει τους διαμεσολαβητές ως το βασικότερο κανάλι προώθησης των ασφαλιστικών προϊόντων της. Για το 2014 εκτίμησε ότι θα είναι χρονιά αντιφάσεων για την αγορά. Στο πλαίσιο αυτό στηλίτευσε την λογική της «ίσης μεταχείρισης των ανισοτήτων» και της «επανάληψης των ίδιων λαθών». Απευθυνόμενους στους συνεργάτες είπε ότι «θα προχωρήσουμε  όλοι μαζί με ίδιο τον ίδιο στόχο που είναι η συνεχής προσπάθεια να προσθέτουμε αξία στην σχέση συνεργασίας μας. Και αυτό αποδίδει στο να έχει η εταιρεία ευχαριστημένους πελάτες».

Στην ίδια κατεύθυνση ο κ. Στάθης Τσαούσης αναφέρθηκε στις βασικές αρχές της ERGO που είναι: η φερεγγυότητα, η ποιότητα και η αξιοπιστία. Παράλληλα παρότρυνε τους συνεργάτες να συνεχίσουν την συλλογική προσπάθεια για να ενισχυθεί  ακόμα περισσότερο η  θέση της εταιρείας στην αγορά.  «Να προχωρήσουμε μαζί με τους διαμεσολαβητές που με επαγγελματισμό και δυναμική συμβάλλουν στην εξέλιξη της ERGO» είπε ο κ. Τσαούσης.  Ακόμα τόνισε για την συνεχή προσπάθεια της εταιρείας για βελτίωση των υπηρεσιών  προς τους πελάτες , και  ενίσχυση όλων των στοιχείων που διαφοροποιούν την εταιρεία από τον ανταγωνισμό.

Συστήματα  διευκόλυνσης  συνεργατών

«Το 2013 ήταν μια πετυχημένη περίοδος για την ERGO και η 11η συνεχόμενη κερδοφόρος χρονιά»  ανάφερε ο γενικός  διευθυντής της εταιρείας κ. Δημήτρης Χατζηπαναγιώτου και τόνισε στους παρευρισκόμενους ότι «η προσπάθεια ήταν  κοινή, το αποτέλεσμα προέρχεται από όλους και αποδίδεται σε όλους».  Αναφέρθηκε στην « Φροντίδα Πελάτη»  χαρακτηρίζοντάς την  ως ακρογωνιαίο λίθο και συμπλήρωσε ότι  συνέβαλλε στην ενίσχυση της διαφορετικότητα  της εταιρείας και την διάκρισή της από τον ανταγωνισμό . Ακόμα ο κ. Χατζηπαναγιώτου ανακοίνωσε την αποστολή εγκυκλίου τις προσεχείς ημέρες προς τους συνεργάτες και τους εργαζόμενους που θα αναφέρεται στην «ολοκληρωμένη διαχείριση ασφαλιστηρίων «Ergoprint» ενώ όπως είπε από την 1η Μαρτίου οι συνεργάτες της ERGO με την εφαρμογή της τεχνολογίας και των λύσεων που προωθεί η εταιρεία δε θα αποκλίνουν του νέου νομοθετικού πλαισίου και θα συνεχίσουν την δραστηριότητά τους απρόσκοπτα. 

Τέλος, απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους ο κ. Χατζηπαναγιώτου τους ζήτησε το 2014 και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες  να συνεχίσουν όλοι μαζί και με αμείωτο ρυθμό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναδείχθηκαν συνεργάτες της εταιρείας, φυσικά πρόσωπα και γραφεία, που πρωταγωνίστησαν στην αγορά, διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους και συνέβαλαν και αυτοί με το δικό τους τρόπο στην πρόοδο της εταιρείας.