Με νέο σχεδιασμό το 2014 το ΕΙΑΣ

Τη στήριξη τους στο θεσμό της εκπαίδευσης εξέφρασαν όλοι όσοι παρευρέθησαν στην τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών του ΕΙΑΣ. Στη νέα εποχή που διαμορφώνεται στην ασφαλιστική πραγματικότητα, η αγορά πρέπει να «τροφοδοτηθεί» με καταρτισμένους ανθρώπους και στελέχη ικανά να αναπτύξουν πολιτικές οι οποίες θα αναδείξουν στον καταναλωτή την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΕΑ, Ν. Λεβετσοβίτης, ο Α. Σαρηγεωργίου, πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Ο Δ. Γαβαλάκης, μέλος της ΕΑΔΕ και πρόεδρος του ΠΣΣΑΣ και ο Ερρίκος Μοάτσος, πρόεδρος της ΣΕΣΑΕ μίλησαν στην εκδήλωση για τη σημασία της εκπαίδευσης στο μέλλον της ιδιωτικής ασφάλισης και τις προσπάθειες αναβάθμισης της.

Το όραμα του ΕΙΑΣ είναι να αποτελέσει τον κορυφαίο εκπαιδευτικό οργανισμό στην ανάδειξη στελεχών. Αυτό δήλωσε από το βήμα της εκδήλωσης ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου, κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός για το 2014 προχώρησε σε επανασχεδιασμό προγραμμάτων, εισαγωγή νέων σεμιναρίων, διεύρυνση εκπαιδευτικών θεμάτων και επικαιροποίηση του οδηγού σπουδών.

«Στόχος» του σύμφωνα με τον κ. Μιλτιάδη Νεκτάριο, πρόεδρο του ΕΙΑΣ, είναι να επεκταθούν τα προγράμματα της ασφαλιστικής εκπαίδευσης και να προσανατολιστούν πτυχιούχοι στην ασφαλιστική αγορά, όπως ήδη γίνεται στη Βρεττανία». Επίσης το 2014 θα υπάρξει νέα συνεργασία μεταξύ του Επιμελητηρίου και του ΕΙΑΣ που θα αφορά τους διαμεσολαβητές.

Για τις κανονιστικές αλλαγές που επηρεάζουν τη λειτουργία των εταιρειών μίλησε ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου. Όπως είπε και το ΕΙΑΣ προχώρησε σε προσαρμογές προκειμένου να ανταποκριθεί στις υπάρχουσες ανάγκες.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση έρευνας στο πλαίσιο της πτυχιακής των φοιτητών και την απονομή των πτυχίων.