Ανακόπτεται η πτώση της ασφαλιστικής παραγωγής

Μειωμένη ήταν η παραγωγή Ιανουαρίου-Νοεμβρίου για το 2013. Αν και τα περιορισμένα εισοδήματα των καταναλωτών συνετέλεσαν στην πτώση κατά 9,7% της ασφαλιστικής παραγωγής στο εντεκάμηνο, ωστόσο θετικό στοιχείο είναι ότι ο ρυθμός της πτώσης φαίνεται να ανακόπτεται καθώς βαίνει μειούμενη σταδιακά κατά την πάροδο της συγκεκριμένης περιόδου. 

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών το πρώτο τρίμηνο η παραγωγή κινήθηκε πτωτικά κατά 13,2%, το πρώτο εξάμηνο κατά 11,1% και το εννεάμηνο κατά 10,1%. Ειδικότερα το μήνα Νοέμβριο του 2013 , οι ασφαλίσεις Ζωής παρουσίασαν αύξηση παραγωγής σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012 κατά 4,1%. Είναι ο τρίτος μήνας κατά τη διάρκεια του 2013 που καταγράφεται αύξηση στις ασφαλίσεις Ζωής σε μηνιαία βάση. Οι δύο προηγούμενοι μήνες του 2013 ήταν ο Αύγουστος (+5,5%) και ο Σεπτέμβριος (+11%).

Θετικά μηνύματα απορρέουν και από τα αποτελέσματα στις ασφαλίσεις υγείας, που παρουσιάζουν αύξηση κατά 20,2 και τις ασφαλίσεις για ασθένειες που κινήθηκαν ανοδικά κατά 12,2%.

Συνολικά οι ασφαλίσεις ζωής μειώθηκαν κατά 15% και οι ασφαλίσεις κατά ζημιών κατά 5,5%. 

Την έρευνα της ΕΑΕΕ μπορείτε να δείτε εδώ