Ευέλικτες τακτικές ανάπτυξης από την AIG

Κινήσεις «άμεσης προσαρμογής» των ασφαλιστικών προϊόντων στις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά αποφάσισε να εντάξει στην στρατηγική ανάπτυξής  της   η AIG Ελλάδος για το 2014. 

Στο πλαίσιο αυτό σύμφωνα με τις πληροφορίες του iw η εταιρεία  προτίθεται ανά σύντομα χρονικά διαστήματα ( ίσως  2 ή και  3 μήνες)  να κάνει αξιολόγηση σε βάθος των ασφαλιστικών εργασιών της  προκειμένου να «μετρά» την απόδοση, ανάπτυξη και διείσδυση του κάθε ασφαλιστικού της προγράμματος.  

Στόχος της διοίκησης είναι να επεμβαίνει,  σε παροχές ίσως και τιμές,  όπου διαπιστώνει ότι  χρειάζεται  ενίσχυση οπότε και να δημιουργεί νέα ευνοϊκότερα δεδομένα για τους δυνητικούς πελάτες. 

Με την διαδικασία αυτή αναμένεται ότι θα επιτευχθεί η κάλυψη των όσων –τυχόν- προβληματίζουν τους καταναλωτές οπότε και θα άρουν δισταγμούς ή προβληματισμούς για την ασφάλισή τους.  Όπως προκύπτει η διοίκηση της AIG Ελλάδος με την στενή παρακολούθηση των προϊόντων της  καταδεικνύει την πρόθεσή της να κάνει ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα στην αγορά αναμένοντας τις καλύτερες ημέρες στην οικονομία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας  κ. Giuseppe Zorgno   επικεφαλής των εργασιών του πολυεθνικού  ομίλου  στην  Ελλάδα σε πρόσφατη συνομιλία που είχε με το iw εξέφρασε την άποψη ότι  η ελληνική ασφαλιστική αγορά  έχει προοπτικές οι οποίες όμως για να αξιοποιηθούν σωστά και για να προωθηθούν τα ασφαλιστικά προϊόντα θα πρέπει να δημιουργηθούν κατάλληλες προϋποθέσεις τόσο από την πλευρά των εταιρειών, κάτι για το οποίο μεριμνά η AIG, όσο και της πολιτείας.