Ήταν όλοι εκεί ασφαλιστές και άλλοι κλάδοι

Ήταν όλοι τους εκεί. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν στα δρώμενα της ασφαλιστικής αγοράς, οι καθημερινοί επαγγελματίες που εργάζονται διπλά: καθώς είναι ενεργοί ασφαλιστές, ασκούν το επάγγελμα βιώνοντας την εξέλιξή του, και ταυτόχρονα μετέχουν στους φορείς που εκπροσωπούν τον κλάδο.

Ο λόγος για τους «θεσμικούς» και μη ασφαλιστές που παραβρέθηκαν στην φιλική συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Φίλοι και συνεργάτες από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους του επιμελητηρίου αλλά κυρίως από τον ασφαλιστικό προσήλθαν ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση. Δεν ήταν βέβαια μόνο οι «πρωταγωνιστές» των φορέων εκπροσώπησης του κλάδου αλλά και πολλοί άλλοι ασφαλιστές που έχουν δεσμούς φιλίας με τον διοργανωτή. Ο Γιώργος Καραβίας, η Ελένη Γρυπάρη, ο Δημήτρης Γαβαλάκης, η Δήμητρα Λύχρου, ο Αλέξανδρος Ραφαηλίδης. Ιδιοκτήτες μεσιτικών, πρακτορειακών, ασφαλιστικών γραφείων, επαγγελματίες … Ήταν και άλλοι αρκετοί από άλλους κλάδους. Η συνάντηση δεν ήταν επίσημη, δεν είχε πρωτόκολλο. Ήταν μονάχα οι φίλοι. Και έτσι ήλθαν.

Το κλίμα πράγματι ευχάριστο, οι άνθρωποι ζεστοί καθημερινοί με ευδιάκριτη διάθεση να συμμετάσχουν σε μια εκδήλωση που έδειχναν και ένιωθαν ότι ήταν και δική τους. Δεν διακρίνονταν τείχη και στεγανά. Δεν υπήρχαν τυπικότητες και επάρσεις. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους , δήλωσε την πίστη του στον θεσμό του επιμελητηρίου και στον πολυσχιδή ρόλο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών με την επιρροή που έχουν στην αγορά, στους θεσμούς, στην κοινωνία. Δήλωσε ακόμα πώς το Επιμελητήριο βρίσκεται μπροστά θα προχωρήσει και θα αγωνιστεί για όλους αυτούς που εκπροσωπεί. Οι υποσχέσεις «αόρατες» όμως πολλές. Εμφανής και η βεβαιότητα για την συλλογική διεκδίκησή τους. Οι προοπτικές ενότητας ακόμη μεγαλύτερες . Και οι παρευρισκόμενοι κατέδειξαν ότι θέλουν και όλοι μαζί μπορούν να συμπορευθούν στους θεσμούς και στην αγορά. Ήταν όλοι εκεί.