Η συσπείρωση της διαμεσολάβησης

– Η διαμεσολάβηση χρειάζεται συσπείρωση.
 
– Και αυτό συμβαίνει.
 
– Είναι τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης που έχουν κάνει μεγάλο άνοιγμα στην αγορά της διαμεσολάβησης και πράγματι ο κλάδος, το επάγγελμα, αναδείχθηκε.
 
– Επίσης όπως μαθαίνουμε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών από την δική της πλευρά κινείται σε όλη τη χώρα  για να  συγκεντρώσει τις δυνάμεις της διαμεσολάβησης σε ένα αμιγώς κλαδικό όργανο εκπροσώπησης του επαγγέλματος.
 
– Απευθύνεται προς  όλα τα περιφερειακά όργανα  της διαμεσολάβησης που βρίσκονται ανά τη χώρα και καλεί του υπευθύνους που με την σειρά τους ενημερώνουν τα μέλη τους  ώστε να ενταχθούν στην «κοινή στέγη» της Ομοσπονδίας.
 
– Έτσι και ο λόγος των διαμεσολαβητών γίνεται κοινός, και οι διεκδικήσεις κοινές και η ανάπτυξη των φυσικών και των νομικών προσώπων, μπορούν να πραγματοποιηθούν συντονισμένα.
 
– Η οικογένεια της διαμεσολάβησης  και πληθαίνει και μεγαλώνει.
 
– Στο πλαίσιο αυτό η Ομοσπονδία ο πρόεδρος κ. Αλ Ραφαηλίδης, το διοικητικό συμβούλιο έλαβαν την απόφαση να κινηθούν εξωστρεφώς.
 
– Πραγματοποίησαν τις εκλογές στην Κοζάνη, επισκέπτονται μεγάλες πόλεις, κινητοποιούν τις δυνάμεις της περιφέρειας.
 
– Έχουν αποστείλει επιστολές προς  τους τοπικούς Συνδέσμους ή Ενώσεις διαμεσολαβούντων  όπου ζητούν την ένταξή τους (προσχώρηση) στην ενιαία αντίληψη –εκπροσώπηση . Συνθήκη αναγκαία για να προχωρήσει και ο κλάδος και οι επαγγελματίες.
 
– Προϋπόθεση είναι τα μέλη να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις (ταμειακές και άλλες ) που έχουν απέναντι στην Ομοσπονδία.
Αποκτώντας τον ίδιο βηματισμό η εικόνα θα είναι καλύτερη οι διεκδικήσεις πιο εύκολες, η μετάβαση στο νέο περιβάλλον οργανωμένη και οι προοπτικές σαφώς καλύτερες και επί σχεδίου.
 
– Σήμερα η Ομοσπονδία αγωνίζεται για την επόμενη ημέρα των επαγγελματιών της διαμεσολάβησης όπου όσο περισσότεροι έχουν συσπειρωθεί τόσο καλύτερα θα μπορούν να προχωρήσουν.
 
– Τα Επιμελητήρια στηρίζουν την θεσμική ανάδειξη του διαμεσολαβητικού επαγγέλματος.