Αλλαγές στον Συνήγορο του Καταναλωτή

Αλλαγές αιφνίδιες δρομολογούνται στον Συνήγορο του Καταναλωτή καθώς κατά τις πληροφορίες υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την τροποποίηση του διοικητικού σχήματος της Ανεξάρτητης Αρχής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει πρόθεση η οποία υποστηρίζεται από το υπουργείο Ανάπτυξης να τοποθετηθούν νέα πρόσωπα ξεκινώντας από την θέση του προέδρου. Παρά το γεγονός ότι η θητεία του νυν προέδρου της Αρχής κ. Ευάγγελου Ζερβέα λήγει στις 25 Απριλίου, η κινητικότητα που καταγράφεται για την αλλαγή του από τώρα προκαλεί απορία για την παράδοξη βιασύνη.  Ωστόσο αυτή –η βιασύνη- αιτιολογείται  –αναφέρουν οι πληροφορίες-  από τις εξελίξεις που αφορούν τις εκλογικές αναμετρήσεις (ευρωεκλογές, δημοτικές κ.λπ.) και οι οποίες ενδέχεται να αποτελέσουν κώλυμα στην τοποθέτηση νέων προσώπων στις ανεξάρτητες αρχές  οπότε και οι αρμόδιοι σπεύδουν από τώρα.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρουν οι πληροφορίες, για νέος πρόεδρος της Αρχής φέρεται να τοποθετείται στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, πρώην βουλευτής, που έχει υπηρετήσει και τον κομματικό μηχανισμό σε διάφορες θέσεις. Η τοποθέτησή του διέπεται κατά τις πληροφορίες και από αντιδράσεις μεταξύ στελεχών του κόμματος καθώς αναφέρουν αρμόδιες πηγές, ότι σε Αρχές δε θα πρέπει να τοποθετούνται πρόσωπα του στενού κομματικού μηχανισμού για ευνόητους λόγους που ενισχύουν την εικόνα αντικειμενικότητας και ανεξαρτησίας που θα πρέπει να έχει κάθε τέτοια Αρχή. Βέβαια το θέμα προσκρούει και σε άλλες διαδικασίες οι οποίες θα αναδειχθούν μέσα στο επόμενο διάστημα. Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επειδή ήδη καταγράφονται αντιρρήσεις που θα αποβούν σε βάρος την σχετικής  ομαλότητος που επικρατεί στην αγορά, οι πρωτοστατούντες στην αλλαγή του προέδρου στην παρούσα χρονική συγκυρία, τώρα αναδιπλώνονται προκειμένου Να κάμψουν τις αντιρρήσεις που ήδη ξεκινούν.  Δεδομένου μάλιστα και του έργου της Αρχής μέχρι σήμερα που διακρίθηκε από σειρά αποτελεσματικών παρεμβάσεων στην αγορά και στην προστασία των καταναλωτών, καθώς και λόγω κατάρτισης της Ετήσιας Έκθεσης που ο Συνήγορος του Καταναλωτή συντάσσει , λέγεται ότι  θα παγώσουν οι σκέψεις περί αλλαγών μέχρι τουλάχιστον και την λήξη της θητείας της υφιστάμενης διοίκησης.