Οικονομική σταθερότητα από την Interamerican

Με οριακές απώλειες έναντι του 2012, κερδοφόρο αποτέλεσμα στα επίπεδα της προηγούμενης χρονιάς, καθώς και με σημαντική βελτίωση του κόστους λειτουργίας της, έκλεισε το 2013 για την Interamerican.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, τα έσοδα της εταιρείας από ασφαλιστικές εργασίες μειώθηκαν πέρυσι κατά μόλις 2 με 3% έναντι του 2012, χρονιά κατά την οποία η παραγωγή της είχε διαμορφωθεί στα 395,1 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία φέρεται να έχει πλησιάσει σχεδόν σε απόλυτο βαθμό τους στόχους πωλήσεων της περυσινής χρήσης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ασφαλίσεις Ζωής ακολούθησαν πτωτική πορεία, περιορισμένης ωστόσο έκτασης (το 2012 ήταν 167,6 εκατ. ευρώ), ενώ οι Γενικές Ασφάλειες κέρδισαν έδαφός, μετριάζοντας τη συνολική πτώση στα έσοδα της εταιρείας (το 2012 οι Γενικές ήταν 227,6 εκατ. ευρώ).

Το 2013 αποτέλεσε μια ακόμη χρονιά αύξησης των μεριδίων αγοράς για την Interamerican  δεδομένου ότι ο κλάδος πέρυσι κατέγραψε υψηλότερες απώλειες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το καθαρό αποτέλεσμα μετά φόρων της εταιρείας θα κινηθεί στα επίπεδα των 20 εκατ. ευρώ (το 2012 ήταν 20,8 εκατ. ευρώ).

Δύο ήταν ίσως οι βασικότεροι παράγοντες στους οποίους η εταιρεία αποδίδει το θετικό αποτέλεσμα του 2013. Η καλύτερη διαχείριση των κινδύνων και η κάθετη διαχείριση των ζημιών στις Γενικές Ασφάλειες.

Για το 2014 οι στόχοι της Interamerican προβλέπουν διατήρηση των μεγεθών της, παρά το γεγονός ότι η χρονιά δεν προμηνύεται θετική, καθότι θα σε μεγάλο βαθμό η ψυχολογία στην αγορά θα επηρεαστεί τόσο από το αρνητικό περιβάλλον που χαρακτηρίζει γενικότερα την οικονομία, όσο και από τις επικείμενες διπλές εκλογές (Ευρωπαϊκές και Δημοτικές), που σε κάθε περίπτωση και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα «αποσυντονίσουν» την αγορά,