Εισπρακτικό: Κατανόηση ασφαλισμένων – συμμόρφωση ασφαλιστών

Σημαντικά πρόστιμα θα επιφέρει η μη συμμόρφωση των ασφαλιστών στους νέους κανόνες λειτουργίας όσον αφορά την είσπραξη ασφαλίστρων. Το νέο πλαίσιο, όπως αυτό ορίζεται από τις πράξεις 30 και 31 του Διοικητή της ΤτΕ απαιτεί την άμεση εναρμόνιση της ασφαλιστικής αγοράς με τους κανόνες που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου του 2014.

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων το νέο σύστημα πληρωμής ασφαλίστρων αλλάζει την διαδικασία είσπραξης και απόδοσης των ασφαλίστρων. Οι νέες συνθήκες έχουν σαν συνέπεια ο πελάτης ο ασφαλιζόμενος να εξοφλεί προκαταβολικά τα ασφάλιστρα του και εν συνεχεία να παραλαμβάνει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. 

Η απόφαση αυτή ισχύει τόσο  για τις περιπτώσεις που κάποιος ασφαλίζει για πρώτη φορά το όχημα του όσο και για τις ανανεώσεις συμβολαίων, όπου θα προπληρώνεται το τίμημα από τον πελάτη και εν συνεχεία θα τυπώνεται και θα παραδίδεται άμεσα.

Σε επιστολή του ο Σύνδεσμος εφιστά την προσοχή στους ασφαλιστές και ελπίζει να υπάρξει κατανόηση από την πλευρά των ασφαλισμένων.