Ξεχειλίζει ονόματα, αδικήματα & παρατυπίες η υπόθεση του ΤΤ και των δανείων

Νέα στοιχεία εμφανίζονται στην υπόθεση δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και την περίπτωση του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά. Κατά πληροφορίες εκτός της DEMCO εμπλέκεται μέσω εταιρικών σχέσεων του κ. Κοντομηνά και η  εταιρεία   Best Line (απορροφήθηκε από το ΤΤ)  με πιστωτικές κάρτες οι οποίες χρησιμοποιούνταν από τους πελάτες της ασφαλιστικής εταιρείας που τότε ήταν μέτοχος ο κ. Κοντομηνάς  για να πληρώνουν τα ασφάλιστρά τους.  

Επίσης χρησιμοποιούνταν οι κάρτες και ως πιστωτικές από το δίκτυο της ασφαλιστικής εταιρείας γι΄αυτό και όσοι τις είχαν στα χέρια τους βρέθηκαν με την Post Card του TT. Τα στοιχεία της πολύκροτης υπόθεσης περιέχονται κατά τις πληροφορίες στο  εισαγγελικό πόρισμα ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν και συμπληρωματικά ευρήματα που προέρχονται κατά τις ίδιες πληροφορίες από την Τράπεζα της Ελλάδος και  αφορούν τους όρους χορήγησης δανείων από το ΤΤ. 

Μάλιστα κατά αρμόδιες πηγές η χορήγηση δανείων δεν αφορά μόνο την περίπτωση της DEMCO αλλά και τον ίδιο τον επιχειρηματία, στοιχείο που ερευνάται περαιτέρω.  Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις τρέχουν οι κατηγορίες είναι βαριές για ποινικά αδικήματα και παρατυπίες. 

Είναι προφανές ότι από στιγμή σε στιγμή θα προκύψουν και άλλα στοιχεία ενώ υπάρχει έκδηλη ανησυχία για τις επόμενες ώρες από νέες στοιχεία που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να δούν το φώς της δημοσιότητας. 

Από την πλευρά των επιχειρηματιών ετοιμάζεται ισχυρή γραμμή άμυνας ενώ μεγάλη ανησυχία επικρατεί για τη συνέχεια καθώς οι στενοί ελληνικοί επιχειρηματικοί κύκλοι είχαν σταυροειδείς συναλλαγές οπότε δεν αποκλείεται να εμφανιστούν και νέα στοιχεία.