Σ. Μαυρόγαλος: Με φιλόδοξα σχέδια η Εθνική Ασφαλιστική το 2014

Μεγαλύτερη αξία  και ακόμα  πιο διακριτή  παρουσία απέναντι στον ανταγωνισμό,  φιλοδοξεί να αποκτήσει η  Εθνική Ασφαλιστική υποστηρίζοντας την διαχρονική άποψη ότι ως εταιρεία πρέπει να επιβεβαιώνει και να βελτιώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που κατέχει στην ελληνική αγορά.   Προχωρεί στο 2014 με φιλόδοξα σχέδια, με νέα εμπορική πολιτική και κανονισμό πωλήσεων, νέα προϊόντα και συνεργασίες.  Τα σχέδια της διοίκησης θα υποστηριχθούν από τους  συνεργάτες της σε όλη τη χώρα και θα συντελέσουν στην διαμόρφωση μιας νέας εταιρικής εικόνας.

Στον στρατηγικό προσανατολισμό της εταιρείας, τα σχέδια της, τις συνεργασίες της και την γενική στάση που θέλει να τηρήσει μέσα στο 2014 και κάτω από την παρούσα οικονομική συγκυρία αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σπύρος Μαυρόγαλος σε επικοινωνία που είχε με το iw.

ΟΡΑΜΑ

Το στίγμα που δίνει ο κ. Μαυρόγαλος στο IW εστιάζει στην ποιοτική και ποσοτική διάκριση της εταιρείας.  Αναφέρει πώς «θέλουμε να ενισχύσουμε την αξία της εταιρείας, στηριζόμενοι στην  παράδοση που έχει δημιουργήσει μαζί με τους ανθρώπους της». Ακόμα υποστηρίζει πώς το 2014 θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στα παραγωγικά δίκτυα τα οποία θα αναπτυχθούν ουσιαστικά και στοχευμένα. 

Σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Μαυρόγαλο, η Εθνική Ασφαλιστική «χτίζει» μία ισχυρή ομάδα και ετοιμάζεται να προσεγγίσει τους πολίτες προσφέροντας ποιοτική, ουσιαστική και συμφέρουσα ασφάλιση. Παράλληλα, αναφέρει ότι, με το ικανό ανθρώπινο δυναμικό της, η εταιρεία, θα επιτύχει την περαιτέρω ανάπτυξή της, θα πρωταγωνιστήσει  στις εξελίξεις που οδηγούν τις ασφαλιστικές σε ένα περιβάλλον αυστηρά εποπτευόμενο και τελικά θα αποδώσει και οφέλη στους πολίτες επιτελώντας το κοινωνικό έργο της ιδιωτικής ασφάλισης.

ΥΓΕΙΑ
Στις προτεραιότητες της Εθνικής είναι ο τομέας της Υγείας .  Η εταιρεία έχει δρομολογήσει νέα προϊόντα, ενώ έμφαση δίνει στο θέμα των συνεργιών με τα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα και διαγνωστικά κέντρα. Μέσα από αυτή την λογική εκτιμά ότι θα μπορέσει να δημιουργηθεί ένα «πακέτο» παροχών προς τους πελάτες (και τα νοσηλευτήρια)  από το οποίο θα υπάρχει και εξοικονόμηση δαπανών για την εταιρεία και καλύτερη προσφορά υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους της. Μεσοπρόθεσμος στόχος της εταιρείας είναι να παραμετροποιηθεί το κόστος της υγείας και να δημιουργηθούν προϊόντα ασφαλιστικά τα οποία θα διασφαλίζουν στους κατόχους τους την απολαβή ιατρικών υπηρεσιών. 

Όπως αναφέρεται αρμοδίως, η  Εθνική διαβλέπει οφέλη και προοπτικές στον τομέα της Υγείας αλλά και των Συντάξεων.  Γι΄ αυτό και σχεδιάζει προϊόντα τα οποία θα προωθούνται σε βάθος χρόνου στην αγορά  προκειμένου να προσφέρουν λύσεις  για όλες τις οικονομικές κατηγορίες πελατών και όλες τις διαφοροποιημένες ανάγκες που αυτές εμφανίζουν.  Οι προωθούμενες λύσεις και οι σκέψεις που τις περιβάλλουν αναφορικά με το πώς θα πρέπει να είναι τα νέα προγράμματα είναι σαφώς διαφορετικές από το παρελθόν και τα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα επέλθουν ανατροπές στα ασφαλιστικά προϊόντα προκειμένου αυτά να ανταποκρίνονται στη σύγχρονη οικονομική πραγματικότητα.

Επίσης, ρόλο στην ανάπτυξη της Εθνικής Ασφαλιστικής έχει και η ΕΤΕ καθώς εκτιμάται ότι η αξιοποίηση του «καναλιού» της τράπεζας και ο σχεδιασμός νέων  τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων μπορούν να παρέχουν στην αγορά και τους καταναλωτές την αναγκαία ασφαλιστική κάλυψη και το κεφαλαιακό «καταφύγιο» του τραπεζικού ιδρύματος.