18,75 εκατ. ευρώ διεκδικεί η ΚΡΙ-ΚΡΙ

Στα 18,75 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό που διεκδικεί η ΚΡΙ-ΚΡΙ για τη φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013 στη μονάδα παραγωγής γιαουρτιού και γάλακτος στις Σέρρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία είχε ασφαλίσει το κτίριο, τα μηχανήματα και τα περιεχόμενα (εμπορεύματα και πρώτες ύλες) για 30 εκατ. ευρώ στις εταιρείες Generali και Groupama, κατά 80% και 20% αντίστοιχα. Ωστόσο πηγές αναφέρουν ότι η αποζημίωση θα «κλείσει» σε ποσό κάτω των 15 εκατ. ευρώ. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία «αν και ο χρονικός ορίζοντας της είσπραξης της ασφαλιστικής αποζημίωσης δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια, στην παρούσα φάση, ωστόσο σε κάθε περίπτωση, αναμένεται η όλη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2014».

Η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας έχει καταρτίσει ήδη επιχειρησιακό σχέδιο άμεσης ανοικοδόμησης νέου εργοστασίου στον ίδιο χώρο προκειμένου να αποκατασταθεί η παραγωγική λειτουργία γαλακτοκομικών μέσα στο έτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες καθοριστικό για την εταιρεία είναι αν στις προβλέψεις της είχε μεριμνήσει για κάλυψη απώλειας κερδών.

Όπως αναφέρεισ η εταιρεία «για τη χρηματοδότηση της νέας επένδυσης θα χρησιμοποιηθούν καταρχήν τα υφιστάμενα ταμειακά διαθέσιμα, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με τις ασφαλιστικές εταιρείες για την είσπραξη μέρους της αποζημίωσης ως προκαταβολής και με τις συνεργαζόμενες τράπεζες για την εξασφάλιση νέων γραμμών χρηματοδότησης.

Για την προσωρινή κάλυψη των αναγκών της, η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει στη σύναψη συμφωνιών για την παραγωγή σχεδόν του συνόλου των κωδικών γαλακτοκομικών προϊόντων της σε ελληνικές παραγωγικές μονάδες τρίτων.

Έτσι, δεν αναμένεται ουσιαστική εμφάνιση αδυναμίας της ομαλής τροφοδοσίας των προϊόντων της και της εξυπηρέτησης των παραγγελιών των πελατών της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η διοίκηση και το προσωπικό της εταιρίας κατέβαλαν και θα συνεχίζουν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι επιπτώσεις από το ατυχές αυτό γεγονός να αμβλυνθούν, αντιμετωπίζοντας το σαν μία νέα μεγάλη πρόκληση και ευκαιρία για το μέλλον».