Η καλή χρονιά και το δημιουργικό 2014

Το iw εύχεται σε όλους καλή χρονιά και κυρίως αποδοτική σε όλους τους τομείς που ενδιαφέρουν τον κάθε άνθρωπο, επαγγελματία, ή επιχείρηση.

Με αφορμή την ευχή μου, η οποία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του κειμένου θέλω να επισημάνω ότι  κάθε αρχή νέου χρόνου, συμβαίνει  οι ευχές να είναι πολλές. Το περιεχόμενο ολοφάνερα αισιόδοξο και με πολλές προσδοκίες. Υγεία, ευτυχία, ευημερία, αγάπη, ειρήνη. Πολλά ασυγκράτητα και πλούσια λόγια που θα θέλαμε να γίνουν πραγματικότητα.

Σίγουρα μπορεί να σκεφτεί κανείς, ότι η πληθώρα ευχών δείχνει ουτοπική αφού σε περιόδους δύσκολες όπως αυτή που διάγει η χώρα το ευχολόγιο είναι ονειρικό και αντιφατικό με την ελληνική πραγματικότητα που (για τους πολλούς) όλα είναι σφιχτά, δύσκολα, αβέβαια, και πνιγηρά. 

Και όμως σήμερα σε συνθήκες δύσκολες, οι ευχές και τα λόγια, έχουν τη σημασία τους και για όσους σκέπτονται. Οι ευχές είναι παρότρυνση για εγρήγορση, παραγωγικότητα, σθένος, αισιοδοξία, και ότι άλλο προάγει και δείχνει πρόοδο. 
Η πρόοδος όμως δεν έρχεται από μόνη της. Περνά μέσα από την προσωπική συμμετοχή του καθενός στα συμβαίνοντα πέριξ και εντός αυτού.

Δηλαδή, η πρόοδος της επιχείρησης περνά μέσα από τις επιλογές των ανθρώπων που την διοικούν και λαμβάνουν αποφάσεις. Η πρόοδος γίνεται πραγματικότητα μέσα από την εργασία αυτών που υλοποιούν τις αποφάσεις.
Είχε γίνει σλόγκαν παλιά ότι το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν. Και πράγματι είναι σοφό διότι μιλάμε για πρόνοια, -προνοώ- διεργασία και λειτουργία για ανεπτυγμένους εγκεφάλους.

Κάτι σχετικό είναι και η ασφάλιση. Όπου οι προνοητικοί απαλλάσσονται από άγχη και ρίσκα καθώς σωστά ασφαλισμένοι τα έχουν μεταφέρει σε άλλους.

Η πρόοδος του ατόμου έρχεται μέσα από την εκπαίδευσή του, η πρόοδος στην υγεία του μέσα από τις επιλογές του, όλα ξεκινούν και καταλήγουν στον άνθρωπο.

Και όλα δείχνουν ότι η ανάπτυξη δεν είναι τύχη.   Η πρόοδος είναι στάση ζωής η οποία φέρνει αποτελέσματα.
Γι΄ αυτό και το iw εύχεται σε όλους: όσο το δυνατόν λιγότερα απρόοπτα και ατυχίες ώστε απρόσκοπτα –όσοι το θέλουν- να προοδεύσουν….