Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ο πρώτος ασφαλιστής πρόεδρος του EEA

Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας αναδείχθηκε χθες το βράδυ μετά από την σχετική εκλογική διαδικασία του διοικητικού συμβουλίου του ΕΕΑ ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναλαμβάνοντας νέο ρόλο και καθήκοντα.

Με ευδιάκριτη πλειοψηφία, που αποδεικνύει την αποδοχή του από τα εκλεγμένα στελέχη του Δ.Σ. καλείται εκ των κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών συνθηκών να προχωρήσει με ταχύτητα σε αποφάσεις που θα στηρίξουν όλες τις επαγγελματικές τάξεις που ανήκουν στο ΕΕΑ, θα δώσουν προοπτική στους επαγγελματίες και θα βοηθήσουν την πολιτεία στην καλύτερη θεσμική οργάνωση και υποστήριξη της αγοράς.

Πέρασαν δύο χρόνια αφότου ο κ. Χατζηθεοδοσίου ξεκίνησε να υπηρετεί τον επιμελητηριακό θεσμό από την θέση του γενικού γραμματέα, και το μέχρι σήμερα έργο του καταδεικνύει ότι μπορεί να φέρνει αποτελέσματα.

Ανάδειξε την ασφαλιστική διαμεσολάβηση σε σύντομο χρονικό διάστημα, εγκαινίασε με νέο τρόπο την εκπαιδευτική προσφορά του ΕΕΑ προς τα μέλη του, υποστήριξε την ορθή λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς, παρενέβη σε οτιδήποτε έθιγε τα συμφέροντα των μελών του Επιμελητηρίου και τελικά κατάφερε να συνεργαστεί με όλους και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η χρονική συγκυρία που τον φέρνει στη θέση του προέδρου περιβάλλεται από δυσκολίες. Τα όρια και οι ανοχές της οικονομίας και των επαγγελματιών βρίσκονται στο «κόκκινο» και οι απαιτήσεις όλων είναι διογκωμένες.

Επιτακτικά, αναζητούνται λύσεις σε θέματα που άπτονται της φορολόγησης, των εργασιακών σχέσεων, της απελευθέρωσης της αγοράς, του ασφαλιστικού, της απλούστευσης διαδικασιών που σχετίζονται με την εργασία, την μείωση της γραφειοκρατίας και πολλά ακόμα.

Ο πρώτος ασφαλιστής πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας κατά τις πληροφορίες έχει ήδη καταρτίσει ατζέντα με σχέδια και προτεραιότητες και όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του είναι έτοιμος να προχωρήσει άμεσα σε επαφές με όλους τους πολιτικούς αρμοδίους των οικονομικών-παραγωγικών υπουργείων.