Γ. Τάσσης: Σε ανοδική τροχιά την επόμενη πενταετία οι ασφαλίσεις

Ανάκαμψη της ασφαλιστικής αγοράς και αλλαγές στην προσέγγιση των ασφαλιστικών προϊόντων από τις ασφαλιστικές εταιρείες και τους καταναλωτές διαβλέπει μέσα στην επόμενη πενταετία ο κ. Γ. Τάσσης, Διευθυντής Πωλήσεων της D.A.S. Hellas.
Μιλώντας για τον κλάδο νομικής προστασίας εκτιμά ότι οι πολίτες θα στραφούν τα επόμενα χρόνια στα προγράμματα που παρέχουν οι εξειδικευμένες εταιρείες και αναφέρει πως ήδη η D.A.S. Hellas πραγματοποιεί ενημερωτικές ενέργειες για το καταναλωτικό κοινό και δημιουργεί λύσεις για διαφορετικές ανάγκες.

Ειδικότερα ο κ. Τάσσης ανέφερε τα ακόλουθα:  

Η αγορά την επόμενη πενταετία

Την επόμενη πενταετία πιστεύω ότι η αγορά θα βρεθεί σε ανοδική τροχιά. Θα έχει έλθει η ανάκαμψη και οι εταιρείες θα κληθούν να την διαχειριστούν ανάλογα με αυτά που σήμερα έχουν δρομολογήσει. Πιστεύω ότι διανύουμε ένα διάστημα που μπορεί να θεωρείται δύσκολο , αλλά είναι εποικοδομητικό για την αγορά και τις εταιρείες. Έτσι θα πρέπει να το εκλάβουμε ως  διάλειμμα που δίνει το περιθώριο να φύγουμε από τον αυτοματισμό που είχε δημιουργηθεί τις προηγούμενες δεκαετίες και να περάσουμε σε μια διαφορετική δημιουργική προσέγγιση του ασφαλιστικού προϊόντος. Να τονίσω ότι η ανάκαμψη που περιμένουμε ακριβώς λόγω της ποιοτικής αλλαγής που θα φέρει σε εταιρείες και καταναλωτές  θα γίνει με πιο αργό ρυθμό από τον ρυθμό της πτώσης. Μέχρι τότε θα γίνουν οι αλλαγές και  θα δούμε νέα σχήματα, διαφορετική λειτουργία εταιρειών, και καινούργια προϊόντα.

Τα σχέδια για το μέλλον

Ως D.A.S. Hellas είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στην ζήτηση και τις απαιτήσεις που θα δημιουργηθούν. Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σε μία περίοδο ωρίμανσης των πολιτών και της αγοράς απέναντι στη σημασία της Νομικής Προστασίας, η οποία θα λάβει τη θέση που της αξίζει όπως συμβαίνει και σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Η κοινωνία θα στραφεί σε εμάς και θα αναζητήσει το σωστό προϊόν που θα καλύπτει την πρόσβασή της στη δικαιοσύνη και την διεκδίκηση του δίκιου της.  Εμείς ήδη βρισκόμαστε σε διαδικασία ενημέρωσης του κοινού, επικοινωνίας της νομικής προστασίας και καταρτίζουμε προγράμματα για κάθε περίπτωση. Να θυμίσω ότι το κοστοβόρο σύστημα δικαιοσύνης σε συνδυασμό με την μείωση του εισοδήματος των πολιτών δεν αφήνει περιθώριο σε κανένα παρά να στραφεί σε εμάς τους ειδικούς για να καλυφθεί. Η νομική προστασία είναι μονόδρομος. Και Η DAS έχει τη λύση για όλους. 

Το 2013 για την D.A.S. και την αγορά

Το 2013 για την αγορά ίσως ήταν μία συνέχεια της προηγούμενης χρονιάς. Η παραγωγή παρέμεινε σε κάμψη, η αγορά βρέθηκε σε αναζήτηση προσανατολισμού ενώ οι πολίτες βίωναν ένα αδιέξοδο που δεν επέτρεπε ακόμα να στραφούν όπως θα έπρεπε στην ιδιωτική ασφάλιση. Την πραγματικότητα, όμως αυτή η κάθε εταιρία τη βίωσε με διαφορετική ένταση. Σε ότι αφορά την D.A.S. Hellas σίγουρα το 2013 ήταν μία καλύτερη χρονιά συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Διαπιστώσαμε σταθεροποίηση στην παραγωγή μας, ενδιαφέρον από τους πολίτες και τους διαμεσολαβούντες για την Νομική προστασία και γενικά διακρίναμε ανακοπή της αρνητικής τάσης. Ελπίζουμε σε ένα καλύτερο 2014 και γι΄ αυτό εργαζόμαστε.