Με εκσυγχρονισμό των δομών της και νέα προιόντα το 2014 η Generali

Η γενικότερη οικονομική κατάσταση και η πολιτική που θα ακολουθήσει η πολιτεία στις συντάξεις και στον τομέα της υγείας θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην πορεία της ασφαλιστικής αγοράς την επόμενη πενταετία. Αυτό αναφέρει ο κ. Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Chief Technical Manager της GENERALI HELLAS, ο οποίος αναφέρει ότι το νέο έτος η πολιτική της εταιρείας θα είναι  ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική του ομίλου και θα εστιάσει στον εκσυγχρονισμό των δομών της,  στην αναθεώρηση της στρατηγικής  και της ανάπτυξης της, στην εκπαίδευση τόσο των συνεργατών όσο και του προσωπικού της, με σκοπό την πλήρη εφαρμογή των στόχων και του οράματος της. Επιπρόσθετα η Generali το 2014 σχεδιάζει να προσφέρει στο άμεσο μέλλον νέα προϊόντα και υπηρεσίες.  

Ειδικότερα ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρει τα εξής:

Tο μέλλον της αγοράς την επόμενη πενταετία

To ευμετάβλητο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον δεν αφήνει πολλά περιθώρια ασφαλών εκτιμήσεων. Ωστόσο η ασφαλιστική αγορά διαφαίνεται ότι θα είναι από τις ευνοημένες τα επόμενα χρόνια. Αυτό βέβαια θα είναι συνάρτηση πολλών παραμέτρων, όπως είναι η πορεία των οικονομιών, οι πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων σε κρίσιμα θέματα όπως το συνταξιοδοτικό αλλά και η εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας Solvency II.

H παγκόσμια οικονομία διέρχεται μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο καθώς οι δύο από τις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου, η αμερικάνικη και η ευρωπαϊκή, ήρθαν αντιμέτωπες με μία πρωτοφανή κρίση από την οποία μόλις τώρα φαίνεται ότι αρχίζουν να βγαίνουν σιγά-σιγά. Σε γενικές γραμμές η ασφαλιστική βιομηχανία αντεπεξήλθε με επιτυχία στην πρόκληση αυτή και έμεινε αλώβητη σε μεγάλο βαθμό από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Ειδικότερα στη χώρα μας, η ασφαλιστική αγορά εξακολουθεί να υφίσταται τις επιδράσεις από την ακολουθούμενη πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής. Η πολιτική λιτότητας όπως και η μη ύπαρξη σταθερού φορολογικού καθεστώτος, πλήττουν ανεπανόρθωτα τις ασφαλιστικές εργασίες, όπως άλλωστε προκύπτει από τα δημοσιευθέντα κατά καιρούς παραγωγικά στοιχεία για τον ασφαλιστικό κλάδο στη χώρα μας.

Σε ότι αφορά την επόμενη 5ετία, πολλά θα εξαρτηθούν από την γενικότερη οικονομική πολιτική αλλά και τις πολιτικές επιλογές της παρούσας και των επόμενων κυβερνήσεων. Μία σταδιακή απαγκίστρωση από την σφιχτή δημοσιονομική πολιτική αναμένεται να επιδράσει θετικά σε όλων των ειδών τις ασφαλίσεις.

Επίσης, εάν η πολιτεία επιμείνει συγκροτημένα στην ανάθεση νέου, πιο σοβαρού συμπληρωματικού ρόλου στην ιδιωτική ασφάλιση, τόσο  στο συνταξιοδοτικό όσο και τις ασφαλίσεις ζωής, είναι σίγουρο ότι μπορούμε να αναμένουμε μία ανάκαμψη της αγοράς ασφαλειών.

Στο επιχειρηματικό επίπεδο πολλά θα εξαρτηθούν από την δράση της Εποπτικής Αρχής αλλά και την εφαρμογή στη χώρα μας της νέας Οδηγίας Solvency II από το 2016. Η νέα οδηγία αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές στο επιχειρηματικό πεδίο, καθώς σε ότι αφορά τα κεφάλαια αλλά και την διαχείριση των εταιρειών είναι πολύ πιο απαιτητική. Σε κάθε περίπτωση επιχειρηματικά θα μιλάμε για μία νέα αγορά καθώς τα περιθώρια για μη υγιείς εταιρείες στενεύουν κατά πολύ.  

Τα σχέδια της εταιρείας για το μέλλον

Όπως έχει δηλώσει σε πρόσφατη ομιλία του ο Διευθ. Σύμβουλος της εταιρίας, κος. Πάνος Δημητρίου, η Generali είναι μια εταιρία με σημαντική ιστορία και πορεία στο χώρο. Μια εταιρία που έχει παρελθόν, παρόν και κυρίως μέλλον, καθώς πρόκειται για μία εταιρεία η οποία έχει διαγράψει μια υγιή και σταθερή ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία, η οποία εκφράζεται με σημαντική βελτίωση των μεριδίων αγοράς της αλλά και πολύ καλή κερδοφορία. Ανήκει σε έναν από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους στο κόσμο ο οποίος εφαρμόζει ένα ξεκάθαρο πλάνο ανάπτυξης, στηριγμένο στην απλοποίηση των δομών της, σε μία πιο πειθαρχημένη προσέγγιση της διαχείρισης των επενδύσεων της, και παράλληλα εστιάζοντας στις κλασικές ασφαλιστικές εργασίες.
Η εταιρία στην Ελλάδα  είναι  πλήρως ευθυγραμμισμένη με την στρατηγική του ομίλου και έχει  προετοιμαστεί κατάλληλα εδώ και χρόνια για την αντιμετώπιση αυτών των εξελίξεων, προχωρώντας στον εκσυγχρονισμό των δομών της,  στην αναθεώρηση της στρατηγικής  και της ανάπτυξης της, στην εκπαίδευση τόσο των συνεργατών όσο και του προσωπικού της, με σκοπό την πλήρη εφαρμογή των στόχων και του οράματος της.

Επιπλέον, προκειμένου  η εταιρία να επιτύχει την ανάπτυξη και την  κερδοφορία που έχει ως στόχο για το 2014, σχεδιάζει να προσφέρει στο άμεσο μέλλον νέα προϊόντα και υπηρεσίες  τα οποία θεωρούμε ότι θα ξεχωρίσουν για την προστιθέμενη αξία που θα προσφέρουν για τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή αλλά και τον ασφαλισμένο.

Το 2013 για την εταιρεία και την αγορά

Ο μέσος όρος της ασφαλιστικής αγοράς κινείται με πτώση 10% σε όλους τους κλάδους, και συγκεκριμένα16% στη ζωή και 6% στους κλάδους ζημιών. Για την Generali το 2013 θα είναι ακόμη μία επιτυχημένη χρονιά καθώς αναμένεται να κλείσει την χρήση με θετικά αποτελέσματα ενώ η παραγωγή ασφαλίστρων θα κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με το 2012, τόσο στον κλάδο ζωής όσο και στο κλάδο γενικών ασφαλίσεων.

Η εταιρεία κερδίζει συνεχώς, όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, μερίδια αγοράς εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα σημαντική κερδοφορία σε όλους τους κλάδους που δραστηριοποιείται.