Καταγγελίες διατρέχουν την αγορά

– Ίχνη και άλλων περιπτώσεων απάτης που απασχολούν την ασφαλιστική αφορά  εμφανίζονται διάσπαρτα και κινητοποιούν τους κατά περίπτωση αρμοδίους.

– Μετά από τις πράσινες κάρτες, τα συμβόλαια μαϊμού, τις φωτοτυπίες συμβολαίων και πολλά άλλα, το έγκλημα της ασφαλιστικής απάτης χτυπά εκ νέου στα συστήματα τεχνολογίας και στις εισπράξεις ασφαλίστρων.

– Κάποιοι λαμβάνουν χρήματα και δεν τα αποδίδουν και ο πελάτης είναι ανασφάλιστος –χωρίς να το γνωρίζει-  και οι εταιρείες –επίσης- το αγνοούν.

– Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτι σχετικό καταγγέλθηκε από φορείς της αγοράς και διερευνάται για να διαπιστωθεί το τι ακριβώς συμβαίνει.

– Από την άλλη, τα φέιγ βολάν για φθηνά ασφάλιστρα κατακλύζουν τις γειτονιές, και αναρτώνται στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων.

– Όλο και περισσότερα όλο και πιο φθηνά διαφημίζουν…

– Και οι πολίτες μαθαίνουν μέσω αυτών ότι μπορεί να αγοράσουν και φθηνότερα. Άρα, συμπεραίνουν, ότι αυτό που πληρώνουν σήμερα τους το χρεώνουν ακριβότερα αδικαιολογήτως.

– Οπότε και κατευθύνονται στην φθηνότερη λύση.

– Υπάρχουν όμως και άλλα. Οι καταγγελίες που γίνονται σε φορείς εκπροσώπησης καταναλωτών για ασφαλιστικές που δεν πληρώνουν όπως πρέπει να πληρώσουν.

– Και αυτές αφορούν από μικρά έως και σοβαρότερα (οικονομικά πάντα) θέματα.

– Ακόμα και καταγγελίες φορέων υπάρχουν για αθέμιτο ανταγωνισμό. Και αυτές προέρχονται από την ασφαλιστική αγορά και απευθύνονται στην ασφαλιστική αγορά.

– Και όλα αυτά θα συνεχίζονται εάν δεν ληφθούν επιτέλους αποφάσεις ξεκαθαρίσματος…