Π. Δημητρίου: «Επιστροφή σε ανοδική τροχιά με Σύνταξη και Υγεία»

Η ασφαλιστική αγορά θα εισέλθει σε ανοδική τροχιά και η εξέλιξη κάθε εταιρείας εξαρτάται από το τι προσφέρει και το πώς ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καταναλωτών αναφέρει στο iw ο διευθύνων σύμβουλος της Generali, κ. Πάνος Δημητρίου.
Κατά τις εκτιμήσεις του και το 2014 θα είναι ένα μεταβατικό έτος, συγκρατημένο στην παραγωγή, με ενδεχόμενη πτώση μικρότερη  όμως από τις προηγούμενες χρονιές, καθώς υπάρχει ακόμα πίεση στον κλάδο γενικών ασφαλειών  η οποία και θα αποτυπωθεί στα αποτελέσματα των εταιρειών.  

Από το 2015 πιστεύει ότι θα ξεκινήσει μια νέα ανοδική πορεία, η αγορά θα γυρίσει και σε περίπτωση που και οι  γενικότερες συνθήκες στην οικονομία είναι ευνοϊκές, τότε  η αύξηση στην παραγωγή μπορεί να είναι και μεγάλη.  

Όπως εξηγεί, τα προγράμματα Υγείας και Σύνταξης θα αποτελέσουν επίκεντρο του ενδιαφέροντος των καταναλωτών και  θα σηματοδοτήσουν την ανάκαμψη της παραγωγής. Γι΄αυτά  η  Generali,  είναι έτοιμη να  προσφέρει την δική της πλήρη και ταυτόχρονα συμφέρουσα οικονομικά λύση προκειμένου να μπορέσει ο σύγχρονος καταναλωτής  να θωρακιστεί από τα όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητα και συναρτώνται με την εξέλιξη της οικονομίας.

Για τον κλάδο αυτοκινήτου τονίζει ότι υπάρχουν ακόμα προβλήματα  όπως την πολιτική «χαμηλού ασφαλίστρου» η οποία όταν γίνεται αυτοσκοπός υπερβαίνει το μέτρο και κατά την άποψή του επιδρά ανασταλτικά στο να βρει η αγορά έναν πιο ομαλό βηματισμό, τον οποίο και χρειάζεται.  

Για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την αγορά όπως αυτό του νέου συστήματος εισπράξεων και τους διακανονισμούς υποστηρίζει ο κ. Δημητρίου ότι όλα αυτά αποτελούν  προσπάθεια να μπει κάποια τάξη στην αγορά. Εκτιμά βεβαίως ότι φέρνουν αλλαγές σε δομές και ισορροπίες ετών γι΄ αυτό και, εξαιρώντας τις περιπτώσεις κακών διαχειρίσεων, τάσσεται υπέρ της επικοινωνίας των ασφαλιστικών με τους διαμεσολαβούντες ώστε να εξευρεθεί τρόπος που θα διασφαλίζει την ομαλή συνέχεια της αγοράς.