Συσπειρώνονται οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές

Η ανάγκη ανάληψης συλλογικών δράσεων και συσπείρωσης των  δυνάμεων των διαμεσολαβητών αναδείχθηκε στην εκδήλωση που οργάνωσε για τα μέλη του ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ασφαλιστών Νομού Λάρισας και η οποία πραγματοποίησε χτες στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Λάρισας υπό την αιγίδα του  Insurance World και του insuranceworld.gr της Ethos Media S.A.  

Στην εκδήλωση που συμμετείχε μεγάλος αριθμός του κλάδου της διαμεσολάβησης ο Γ.Γ. του ΕΕΑ, κ.  Γ. Χατζηθεοδοσίου ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το επάγγελμα (νομοθετικές, κανονιστικές, λειτουργικές, διαδικαστικές), ενώ ο γνωστός εκπαιδευτής κ. Α. Αγγελάκης  παρέθεσε συμβουλές για την επιβίωση των επαγγελματιών εν μέσω κρίσης εστιάζοντας στην απάλειψη των προβλημάτων που ανακόπτουν την ανάπτυξη της παραγωγής. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γ.Γ του Επιμελητηρίου Λάρισας, κ. Θανάσης Νικούδης, ο οποίος ασκεί και το επάγγελμα του ασφαλιστή. 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ασφαλιστών, κ. Στέλιος Πουρέγκας, τόνισε στα παρευρισκόμενα μέλη ότι η εκδήλωση αυτή αποτελεί την αρχή μίας σειράς πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν με στόχο την ενίσχυση του επαγγελματία ασφαλιστή της Λάρισας. 

Ειδικότερα  ο Γ.Γ του ΕΕΑ, κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, μεταξύ άλλων τόνισε ότι  οι διαμεσολαβούντες καλούνται να αναδείξουν περισσότερο από ποτέ την υπεραξία τους ακολουθώντας πορεία σε 4 άξονες:
1. διαρκής εκπαίδευση
2. τεχνολογία
3. δουλειά
4. συλλογικότητα

Έκανε επίσης εκτενή αναφορά στις αθέμιτες διαφημίσεις οι οποίες προβληματίζουν τον κλάδο, στη δυσκολία  εφαρμογής των νέων εισπρακτικών ρυθμίσεων που επιβάλλει η ΤτΕ, στην αποπληρωμή των διακανονισμών των χρεών μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια και στις θετικές προοπτικές του κλάδου για το επόμενο διάστημα.

Ακόμα ανακοίνωσε πρωτοβουλίες που αφορούν την ανάδειξη του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή μέσω διαφημιστικών ενεργειών.

Ο κ. Α. Αγγελακης αναφέρθηκε σε διάφορες παραλλαγές με τις οποίες εμφανίζεται ο φόβος στον κάθε άνθρωπο – επαγγελματία που μπορεί να είναι η αναβλητικότητα, η απαξίωση, η τελειομανία, η αναποφασιστικότητα. Επισήμανε την ανάγκη διαχείρισης των διλημμάτων που υπάρχουν και ανέφερε πως σε ένα επάγγελμα όπως η διαμεσολάβηση δεν πρέπει να υπάρχει ούτε μοιρολατρία ούτε ηττοπάθεια.

Κατά την εκδήλωση παρεμβάσεις – ερωτήσεις πραγματοποίησαν:
- ο κ. Κ. Νάστος, πράκτορας,, που μίλησε για τον αθέμιτο ανταγωνισμό
- ο κ. Θ. Διαμάντος, ασφαλιστικός σύμβουλος που εστίασε στο φορολογικό σύστημα και την επιβάρυνση των ασφαλιστών, στις νοσοκομειακές κάρτες και στο κλείσιμο των εταιρειών
- ο κ. Γ. Καρυώτης περιφερειακός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Πίστης, ο οποίος μίλησε για τον αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά και τους τρόπους αντιμετώπισης του
- ο κ. Μ. Παπαδημητρούλας, πράκτορας, που αναφέρθηκε στο πρόβλημα των ανασφάλιστων οχημάτων
- ο κ. Ν. Κάντας, μεσίτης, ο οποίος έθεσε το μείζον ζήτημα της ενημέρωσης των συλλογικών φορέων και των επαγγελματιών ως καθοριστικό παράγοντα στην εξέλιξη του κλάδου
- ο κ. Σ. Μποχώρης, πράκτορας, που αναφέρθηκε στην ενημέρωση των διαμεσολαβούντων