Σε μηδενική παραγωγή οδηγεί την αγορά η ΤτΕ

Κρίσιμη συνάντηση με κεντρικό θέμα τους νέους εισπρακτικούς κανόνες της ΤτΕ είχαν οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης στην ΕΑΕΕ.

Κατά τη συνάντηση στην οποία μετείχαν ο κ. Α. Σαρρηγεωργίου, η κα Μ. Αντωνάκη, Ι. Λαπατάς, Ε. Βαρουχάκη ,Ι. Χατζηθεοδοσίου, Μ. Λεβετσοβίτης, Κ. Λάμπρου και Κ. Μαρκουλιδάκης έγινε σαφές το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται ασφαλιστικές και διαμεσολαβούντες είκοσι μέρες πριν την εφαρμογή των νέων κανόνων της ΤτΕ. 

Κατά τις πληροφορίες του iw οι συμμετέχοντες στο διάλογο αποδέχονται ότι το νέο καθεστώς  οδηγεί σε «πτώχευση» την αγορά και αντικειμενικό αδιέξοδο τους χιλιάδες επαγγελματίες και τις εταιρείες. 

Το μήνυμα αυτό έχει μεταφερθεί στο πρόσφατο παρελθόν και στην ΤτΕ η οποία όμως δείχνει να αδιαφορεί και να εμμένει  στην απόφαση της σπρώχνοντας τους συντελεστές της αγοράς σε αναζήτηση λύσεων με όλους τους πιθανούς κινδύνους που αυτές εγκυμονούν. 

Α. Σαρρηγεωργίου, πρόεδρος ΕΑΕΕΠαράλληλα κατά τις πληροφορίες συζητήθηκε επίσης και το θέμα των παραπλανητικών διαφημίσεων που αυτή τη στιγμή διατρέχουν την αγορά χωρίς κανείς να τις έχει σταματήσει, το θέμα προσδιορισμού των σχέσεων διαμεσολαβούντων με ασφαλιστικές  εταιρείες προκειμένου να τεθούν σαφείς ευδιάκριτοι και διαφανείς κανόνες. 

Και αυτό αποτελεί ένα θέμα που χρονίζει στην ασφαλιστική αγορά και έχει αποβεί εις βάρος της εύρυθμης λειτουργίας της μέχρι σήμερα καθώς επιτρέπει αυθαίρετες και κατά βούληση πρακτικές οι οποίες δε συναρτώνται σε μία σύγχρονη ασφαλιστική αγορά. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν αποκλείεται ασφαλιστές και επαγγελματικά Επιμελητήρια, αυτόνομα ή συντεταγμένα να προχωρήσουν σε διάβημα προς την ΤτΕ, ζητώντας της για τελευταία φορά να προχωρήσει σε μία ρύθμιση που θα δίνει χρονικό περιθώριο προσαρμογής στους κανόνες της. 
Ι. Χατζηθεοδοσίου, Γ.Γ ΕΕΑ
Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν άλλες απαντήσεις δεν αποκλείεται από τις αρχές του χρόνου η παραγωγή συμβολαίων να μηδενιστεί με απρόβλεπτες συνέπειες στους επαγγελματίες και τις ασφαλιστικές εταιρείες. 

Πρέπει να τονιστεί ότι κατά τις πληροφορίες του iw κάποιες ασφαλιστικές προχωρούν σε συνεννοήσεις με τους συνεργάτες τους λέγοντας ότι αφήνουν δίμηνη προθεσμία για τα ασφάλιστρα, προκειμένου να γλιτώσουν, με νομοθετικά τερτίπια και περιθώρια χρονικά που τους αφήνει ο νόμος, τον «στραγγαλισμό» της παραγωγής.