Ο σύμβουλος – ασφαλιστικός διαμεσολαβητής και ο πωλητής προγραμμάτων

Σχολιάζοντας το άρθρο «Η πανομοιότυπη διαδικασία πώλησης ξεπεράστηκε», ο κ. Χρύσανθος Νικολάκος, Μεσίτης Ασφαλίσεων και Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε Ενεργειακός Επιθεωρητής Α΄ Ταξης. Ορκωτός Πραγματογνώμων Δομικών Έργων -Τροχαίων – Πυρασφάλειας, αναφέρει στο iw τα εξής: 

«Ο Σύμβουλος – Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής ουδεμία σχέση έχει με τον Πωλητή Ασφαλιστικών Προϊόντων. Είναι εντελώς άσχετες έννοιες μεταξύ τους. Δυστυχώς επικρατούσε για πολλά έτη η Σκέψη της Ανάπτυξης των Πωλήσεων με οποιοδήποτε κόστος και από οποιονδήποτε με αποτέλεσμα να παρεισφρήσουν στην Αγορά εκείνοι που σήμερα συνείσφεραν κατά το μέγιστο στην κατάρρευση του Παλαιού Συστήματος (ο όρος εννοεί την Προ Κρίσης Εποχή που εφαρμόζονταν συστήματα τα οποία δεν είχαν επάρκεια και με την έλευση της Κρίσης κατέρρευσαν.

Εκείνη την Εποχή που μόνο η Συμπάθεια και η Εμφάνιση ήταν αρκετή για να κάνεις Παραγωγή).  Εκείνοι είναι: Στελέχη που δεν έχουν ποτέ «πιάσει την τσάντα» να πάνε για «άγρα πελατών» ωστόσο γνωρίζουν καλύτερα από όλους πως γίνεται η Πώληση και η Διοίκηση του Γραφείου σου, Επιχειρηματίες που Πτωχεύουν Εταιρείες με ωφέλεια από Γενεά σε Γενεά, Δεντράρχες εμποροδιαμεσολαβητές που σου τάζουν το Αμερικάνικο Όνειρο, Γραμματέμποροι με παπικά συγχωροχάρτια σε φθηνή τιμή, Καρεκλοκένταυροι και Παίδες Συνταξιοδοτημένων Πατεράδων που μετά το οκτάωρο τους σου έλεγαν «τώρα εγώ σχόλασα…» , Δεινόσαυροι που δεν αντιλαμβάνονται την έννοια του Διαδυκτίου και της Δυναμικής του Κλάδου και όταν μιλούν στα πάνελς κοιτούν «ψηλά» στον Αιθέρα, Άσχετοι με Μπάρμπα από την Κορώνη και Περγαμηνές από το Μοναστηράκι, Αλεξιπτωτιστές που είναι άγνωστο που θα προσγειωθούν, Υπάλληλοι που εφαρμόζουν τις Εξαιρέσεις Α.Π.Ε. (δηλαδή ……Ασε τι λέει το Συμβόλαιο…. πές αυτό και «Αμα Πιάσει-Επιασε»…. οπότε δεν θα πληρώσουμε…)  κλπ.

Ο Πελάτης τους τιμώρησε όταν αντιλήφθηκε επακριβώς την συνεργασία που διατηρούσε με όλους αυτούς καθότι αντιλήφθηκε ότι «το λειτούργημα είχε πάψει να λειτουργεί». Ωστόσο θα τους τιμωρήσει ακόμα περισσότερο όταν η Τεχνολογία «Ε.Π.Υ-εισχωρήσει» περισσότερο στο σπίτι του καθότι η πολυπόθητη Προμήθεια θα μετατραπεί σε Αμοιβή από τον συνετό και ικανοποιημένο Πελάτη και τότε θα δείτε…