Η αποκατάσταση της φήμης της ιδιωτικής ασφάλισης

Μετά από τόσο καιρό θυμίζει τον μύθο με τον ψεύτη βοσκό και τον λύκο.  Ωστόσο επειδή πάντα υπάρχει ελπίδα και πάντα κάποιος  μπορεί να δει  έστω και με καθυστέρηση το σωστό, θεωρούμε ότι η πολιτεία πράγματι έρχεται να δει σοβαρά το πρόβλημα με την ΑΣΠΙΣ.

Πρόβλημα με τεράστιες κοινωνικές συνέπειες, με επιπτώσεις στην ασφαλιστική αγορά, με αντίκτυπο στα έσοδα του δημοσίου και κυρίως με μεγάλες ανυπολόγιστες αρνητικές επιδράσεις στους ανθρώπους που χρειάστηκε να κάνουν χρήση του συμβολαίου και δεν μπόρεσαν.

Πλήρωναν  μια ζωή, πολλά χρόνια, από υστέρημα, μέσα από δυσκολίες. Είχαν πιστέψει ότι μπορεί να τους βοηθήσει. Κυρίως όμως είχαν πιστέψει ότι η ιδιωτική ασφάλιση είναι θεσμός, και πράγματι προσφέρει. Όλα αυτά γκρεμίστηκαν σε μια νύχτα και συμπαρέσυραν όλον τον κλάδο. Ποιος από αυτούς τους ανθρώπους και ο περίγυρός τους θα αγοράσει συμβόλαιο . Τι και αν αποζημιώνουν οι εταιρείες, τι αν δίνονται εκατομμύρια ευρώ σε πολίτες που κάνουν χρήση των συμβολαίων τους.  Υπάρχει αυτός ο πυρήνας των τραυματισμένων πολιτών από τις μεγάλες για την αγορά εταιρείες ΑΣΠΙΣ και COMMERCIAL

Τώρα λένε οι πληροφορίες ότι ο «κόμπος έφθασε στο χτένι» και δεν πάει άλλο. Αυτό κατάλαβε και η κυβέρνηση αυτό κατανόησαν και οι ασφαλιστικές εταιρείες που λειτουργούν είναι φερέγγυες και πληρώνουν άμεσα. Όλοι λένε ότι το απόστημα που δημιουργήθηκε πρέπει να σπάσει.

Μέσα από την  προώθηση λύσης χιλιάδες άνθρωποι άμεσα και έμμεσα μέλη που έχουν θιγεί από την αδυναμία της πολιτείας, των θεσμών και των φορέων να εφαρμόσουν τον νόμο και να τακτοποιηθούν όλα όπως έπρεπε  και έγκαιρα, είναι πολύ πιθανόν σύντομα να νιώσουν δικαιωμένοι.

Βέβαια περισσότερο δικαιωμένη θα βγει η αγορά στο σύνολό της καθώς θα μπορεί να αντιστρέψει σταδιακά τις αλγεινές εντυπώσεις που έχουν αυτοί οι χιλιάδες άνθρωποι και ο περίγυρός τους για την ιδιωτική ασφάλιση. Είναι χρέος και της πολιτείας και των ασφαλιστών να γίνει μια καινούρια αρχή.