Στη Nanobionic το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου»

Στη Nanobionic απονεμήθηκε το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2013» στο πλαίσιο της επίσημης τελετής απονομής των Βραβείων Κούρος 2013 της Λέσχης Επιχειρηματικότητας. Ο ιδρυτής της easyJet, του ομίλου easyGroup και του Stelios Philanthropic Foundation, απένειμε φέτος το έπαθλο των 50.000 ευρώ στους κυρίους Γεώργιο & Ερμή Ψιψίκα της Nanobionic.

Η επιχείρηση, που έχει έδρα την Αθήνα, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα το 2011, δημιουργώντας εξειδικευμένα προϊόντα που προσφέρουν συνολική ευεξία, βελτίωση των επιδόσεων και ενίσχυση του τρόπου ζωής.
Η Nanobionic είναι η μοναδική εταιρεία που έχει αναπτύξει τα πιο αποδοτικά πρωτοποριακά υφάσματα υψηλής τεχνολογίας, τα οποία απορροφούν τη θερμική ενέργεια που εκπέμπει το ανθρώπινο σώμα και τη μετατρέπουν σε ενέργεια Άπω Υπέρυθρης Ακτινοβολίας (FIR). Στην ουσία τα υφάσματα της Nanobionic ανακυκλώνουν την ενέργεια του σώματος συμβάλλοντας στην αύξηση της αντοχής μας, στη μείωση της κόπωσης και ακόλουθα στη συνολική ευεξία του οργανισμού μας. Η εταιρεία επιλέχθηκε από το Στέλιο Χατζηιωάννου τόσο για την καινοτόμα τεχνολογία της όσο και για τη δυναμική της παρουσία και εκτός ελληνικών συνόρων, με αντιπροσωπείες και online shops σε πάνω από 40 χώρες του κόσμου.

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε σχετικά: «Για 6η συνεχή χρονιά επέλεξα να στηρίξω πολλά υποσχόμενους νέους Έλληνες επιχειρηματίες με όραμα, δημιουργικότητα και καινοτόμες ιδέες που, σε μια τόσο δύσκολη οικονομική εποχή για την Ελλάδα, τολμούν και επιχειρούν στη χώρα τους, θέτοντας μακροπρόθεσμα σχέδια και στόχους. Όταν υπάρχει τόλμη και πίστη υπάρχουν και λύσεις και στις περιπτώσεις ειδικά των φετινών επιχειρήσεων που βρέθηκαν στο τελικό στάδιο, είναι εντυπωσιακή η διάθεση των νέων επιχειρηματιών να εξάγουν τα προϊόντα τους και να ενισχύσουν την εξωστρέφεια. Η Nanobionic έχοντας μία ιδέα που βασίστηκε σε ένα βιώσιμο και υγιές επιχειρηματικό πλάνο, αφουγκράστηκε την αγορά, εξέλιξε δημιουργικά την επιχείρησή της βλέποντας την να αναπτύσσεται και να καρποφορεί ακόμα και σε ένα άγονο επιχειρηματικό περιβάλλον. Τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Το Βραβείο, το οποίο θεσμοθετήθηκε από το Stelios Philanthropic Foundation σε συνεργασία με τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας, απονέμεται για 6η συνεχή χρονιά και έχει ως στόχο την υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.
Το Βραβείο απευθύνεται σε νέες / νέους Έλληνες επιχειρηματίες μέχρι 40 ετών που διέκριναν την ευκαιρία, πήραν το ρίσκο και βρήκαν τον τρόπο να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα και να αναπτύξουν την επιχείρησή τους.
Το 2012 το Βραβείο απέσπασε η εταιρεία People for Business που έχει ως στόχο να διαμορφώσει τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στρατηγικής διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού στις επιχειρήσεις και να προτείνει εναλλακτικές λύσεις απασχόλησης σε υποψηφίους, με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας.