Είσοδος στις συντάξεις με υγιείς βάσεις και κίνητρα για τους πολίτες

Η αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού μοντέλου, που ακολουθήθηκε επί δεκαετίες στην Ελλάδα, αποτελεί πλέον μονόδρομο και η είσοδος των ασφαλιστικών εταιρειών και των τραπεζών στον τομέα των συντάξεων δεν θα αργήσει να υλοποιηθεί. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι αφενός η Πολιτεία να διαμορφώσει το αναγκαίο πλαίσιο για τη συνεργασία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στις συντάξεις και να παράξει τα αναγκαία φορολογικά κίνητρα προς τους πολίτες, που βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται συνεχώς και αφετέρου οι ασφαλιστικές, μέσα από την υγιή ανάπτυξή τους, και την αξιοποίηση των αποθεματικών τους, να μπορούν να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα. 

Η οικονομική κρίση, το έλλειμμα στα ασφαλιστικά ταμεία, που θα ανέρχεται σε 2,6 δισ. ευρώ το 2014 και η γήρανση του ευρωπαϊκού πληθυσμού κατευθύνουν την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες προς συνταξιοδοτικά σχήματα με τη συμμετοχή ασφαλιστικών εταιρειών στον δεύτερο και τρίτο πυλώνα. 

Όπως αναφέρει η κα Άρτεμις Μαΐλη, Marketing & Business Development Specialist στην Eurolife ERB Ασφαλιστική, «η ελληνική ασφαλιστική αγορά έχει τα κεφάλαια, την εμπειρία και την τεχνογνωσία για να πρωταγωνιστήσει στην ικανοποίηση της νέας αυτής ανάγκης. Η σκιά που είχε δημιουργηθεί στο παρελθόν, με μεγάλες ασφαλιστικές να βάζουν λουκέτο, συνεχίζει να υπάρχει στο μυαλό των καταναλωτών και για ορισμένους αποτελεί περιοριστικό παράγοντα. Όμως η εποπτεία του κλάδου έχει βελτιωθεί, οι ασφαλιστικές λειτουργούν κάτω από αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο και η Τράπεζα της Ελλάδος ασκεί ουσιαστικό προληπτικό έλεγχο. Αυτό πρέπει να γίνει γνωστό στους καταναλωτές, ώστε να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τυχόν φόβους τους και να τους στρέψει προς τη σωστή κατεύθυνση».

Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Φουρλή, Γενικό Διευθυντή της International Life  «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας έχει υποστεί ένα μεγάλο πλήγμα. Τα ποσοστά αναπλήρωσης της σύνταξης από το 80% του μισθού που ήταν κάποτε τείνουν να διαμορφωθούν στο 40% και η εγγυημένη σύνταξη έχει φτάσει στο επίπεδο των €360. Στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας και την αδυναμία του προϋπολογισμού να χρηματοδοτεί τα ελλείμματα των συνταξιοδοτικών ταμείων έρχονται να προστεθούν τα υψηλά επίπεδα ανεργίας και το PSI. Βλέπουμε λοιπόν ότι η ανάγκη για σύναψη ενός ιδιωτικού συνταξιοδοτικού προγράμματος είναι ιδιαίτερα επιτακτική, καθώς θα παρέχει στον ασφαλισμένο τη δυνατότητα να ενισχύσει το εισόδημά του κατά τη συνταξιοδότηση ώστε να καλύψει τις ανάγκες του και να εξασφαλίσει αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης και ποιότητα ζωής».

Τι λένε τα δημογραφικά στοιχεία

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, αν το ποσοστό γονιμότητας στην Ε.Ε.-27 την περίοδο 2010-2060 παραμείνει αμετάβλητο, το προσδόκιμο όριο ζωής αυξηθεί κατά 8 χρόνια για τους άνδρες και κατά 6,5 χρόνια για τις γυναίκες και ο αριθμός των μεταναστών σταθεροποιηθεί στα επίπεδα των 61 εκατ. ατόμων, τότε ο ευρωπαϊκός πληθυσμός το 2060 θα είναι ελαφρώς αυξημένος κατά 15 εκατ. άτομα, αλλά σημαντικά πιο γηρασμένος από ό,τι σήμερα. Έτσι, η μέση ηλικία του θα αυξηθεί κατά 8 χρόνια, δηλ. από 32 σε 40 ετών, και το τμήμα του πληθυσμού κάτω από 15 ετών θα παραμείνει σταθερό, οδηγώντας στην αύξηση της ομάδας ηλικιών πάνω από 65 ετών κατά 30%. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το 2015 στην Ε.Ε.-27 να αντιστοιχεί ένας συνταξιούχος σε τέσσερις εργαζομένους, ενώ το 2060 να αντιστοιχεί ένας συνταξιούχος σε δύο εργαζόμενους, με το επίπεδο παραγωγικότητας και το επίπεδο απόδοσης της ευρωπαϊκής οικονομίας σημαντικά περιορισμένο.

Τι λένε Eurolife ERB, MetLife Alico, International Life και Εθνική Ασφαλιστική

Άρτεμις Μαΐλη, Marketing & Business Development Specialist στην Eurolife ERB Ασφαλιστική

Αν τα προηγούμενα χρόνια η αγορά ενός συνταξιοδοτικού ασφαλιστικού προγράμματος αποτελούσε επιλογή μικρής μερίδας πολιτών με αυξημένη ασφαλιστική συνείδηση, σήμερα, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για όλους.

Είναι γνωστό πως τα ασφαλιστικά ταμεία αδυνατούν πλέον να προσφέρουν στους πολίτες το επίπεδο διαβίωσης που τους εξασφάλιζαν παλαιότερα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, ο μέσος όρος της βασικής σύνταξης σήμερα είναι 695 ευρώ, ενώ προβλέπεται ότι η εγγυημένη σύνταξη, τα επόμενα χρόνια, θα είναι μόλις 360 ευρώ. Επιπλέον, η ηλικία συνταξιοδότησης συνεχώς αυξάνεται.

Είναι ξεκάθαρο πως όλοι μας πρέπει να βρούμε συμπληρωματικούς τρόπους για να δημιουργήσουμε αυτό το επιπλέον κεφάλαιο που θα συμπληρώσει τη σύνταξη που θα λάβουμε από τα ασφαλιστικά ταμεία, εξασφαλίζοντας ένα καλό επίπεδο ζωής στα χρόνια της σύνταξης.

Η ελληνική ασφαλιστική αγορά έχει τα κεφάλαια, την εμπειρία και την τεχνογνωσία για να πρωταγωνιστήσει στην ικανοποίηση της νέας αυτής ανάγκης. Η σκιά που είχε δημιουργηθεί στο παρελθόν με μεγάλες ασφαλιστικές να βάζουν λουκέτο συνεχίζει να υπάρχει στο μυαλό των καταναλωτών και για ορισμένους αποτελεί περιοριστικό παράγοντα. Όμως η εποπτεία του κλάδου έχει βελτιωθεί, οι ασφαλιστικές λειτουργούν κάτω από αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο και η Τράπεζα της Ελλάδος ασκεί ουσιαστικό προληπτικό έλεγχο. Αυτό πρέπει να γίνει γνωστό στους καταναλωτές, ώστε να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τυχόν φόβους τους και να τους στρέψει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Συγχρόνως, η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών συνεχώς μειώνεται, ενώ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της χώρας δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει ακόμη και στις βασικές καθημερινές του ανάγκες. Επομένως αντιλαμβανόμαστε ότι οι καταναλωτές χρειάζονται επιπλέον κίνητρα για να κάνουν το βήμα προς την ιδιωτική ασφάλιση.

Ο ασφαλιστικός κλάδος με το κράτος πρέπει να συνεργαστούν προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε να θεσπιστεί το κατάλληλο πλαίσιο συμπληρωματικής λειτουργίας της ιδιωτικής ασφάλισης.
Επιπλέον, πρέπει να δοθούν οικονομικά κίνητρα στους καταναλωτές, όπως φοροαπαλλαγή ασφαλίστρων, ώστε να ενισχυθεί αυτή η προσπάθεια. Άλλωστε το όφελος δεν θα είναι μόνο για τους καταναλωτές, αλλά και για το ίδιο το κράτος, αφού αυτή τη στιγμή είναι περιορισμένη η δυνατότητα των ταμείων να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ασφαλισμένων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ασφαλιστικός κλάδος, εδώ και χρόνια, τονίζει την ανάγκη αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού, με την εδραίωση ενός συστήματος τριών πυλώνων: κοινωνικής, επαγγελματικής και ιδιωτικής ασφάλισης, κατά το πρότυπο άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Στη Eurolife ERB έχουμε επενδύσει σε ανθρώπινο δυναμικό με κατάλληλες ασφαλιστικές, χρηματοοικονομικές και αναλογιστικές γνώσεις, με σκοπό τη δημιουργία συνταξιοδοτικών και αποταμιευτικών προγραμμάτων που αποδίδουν υψηλή απόδοση στους κατόχους τους και ταυτόχρονα προσφέρουν ασφάλεια μέσα από ένα σύνολο καλύψεων και παροχών.

Η γκάμα προγραμμάτων που διαθέτουμε καλύπτει τις διαφορετικές ανάγκες του αγοραστικού κοινού, ανάλογα με την ηλικία του ασφαλισμένου, την οικονομική του δυνατότητα, τον χρονικό ορίζοντα αποταμίευσης που επιθυμεί, αλλά και τη διάθεσή του για ανάληψη επενδυτικού ρίσκου.

Στο www.eurolife.gr παρουσιάζονται αναλυτικά τα προγράμματα δημιουργίας κεφαλαίου της εταιρείας, ενώ παρέχονται κατάλληλα «εργαλεία» αναγνώρισης αναγκών και υπολογισμού ασφαλίστρων.

Γιάννης Φουρλής, Γενικός Διευθυντής της International Life

Σήμερα οι συμπολίτες μας είναι περισσότερο προβληματισμένοι και συνειδητοποιημένοι από κάθε άλλη εποχή. Υπάρχει μια θετική προδιάθεση απέναντι στα συνταξιοδοτικά προγράμματα και μια συνεπαγόμενη στροφή προς τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, η οποία είναι εξαιρετικά πιθανό να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια και αυτό οφείλεται κυρίως στην ανεπάρκεια των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης και στην προσπάθεια για εξασφάλιση επαρκών παροχών στο μέλλον.

Tα οφέλη για τον ασφαλισμένο 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας έχει υποστεί ένα μεγάλο πλήγμα. Τα ποσοστά αναπλήρωσης της σύνταξης από το 80% του μισθού που ήταν κάποτε τείνουν να διαμορφωθούν στο 40% και η εγγυημένη σύνταξη έχει φτάσει στο επίπεδο των €360. Στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας και την αδυναμία του προϋπολογισμού να χρηματοδοτεί τα ελλείμματα των συνταξιοδοτικών ταμείων έρχονται να προστεθούν τα υψηλά επίπεδα ανεργίας και το PSI. Βλέπουμε λοιπόν ότι η ανάγκη για σύναψη ενός ιδιωτικού συνταξιοδοτικού προγράμματος είναι ιδιαίτερα επιτακτική, καθώς θα παρέχει στον ασφαλισμένο τη δυνατότητα να ενισχύσει το εισόδημά του κατά τη συνταξιοδότηση ώστε να καλύψει τις ανάγκες του και να εξασφαλίσει αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης και ποιότητα ζωής.

H είσοδος του ασφαλιστικού κλάδου στον τομέα των συντάξεων

Στο πλαίσιο των παραπάνω συνθηκών που επικρατούν σήμερα στην Ελλάδα δημιουργούνται κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των  ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς το κενό που έχει δημιουργηθεί στην αγορά μπορεί να αναπληρωθεί από την ιδιωτική ασφάλιση. Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν πλέον μακρόχρονη εμπειρία στον κλάδο των συντάξεων και διαθέτουν τα προγράμματα εκείνα που μπορούν να παρέχουν στους ασφαλισμένους εξασφάλιση για το μέλλον. Η σωστή κατεύθυνση είναι η σταδιακή και ομαλή μετάβαση από το αναδιανεμητικό προς το κεφαλαιοποιητικό σύστημα που είναι η διεθνής τάση, καθώς και η μετεξέλιξη του συστήματος καθορισμένων παροχών σε ένα σύστημα καθορισμένων εισφορών το οποίο θα λειτουργήσει συμπληρωματικά.

Παράλληλα, πρέπει να αναπτυχθούν τα επαγγελματικά ταμεία και να αναπτυχθεί περαιτέρω ο κλάδος των ατομικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις ελαφρύνονται τα ασφαλιστικά ταμεία, δημιουργούνται οι συνθήκες για την αξιοπρεπή διαβίωση των ασφαλισμένων και το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας βρίσκεται στην κατεύθυνση της εξυγίανσης. Οι προτάσεις της Ε.Α.Ε.Ε. για τη δημιουργία 3 πυλώνων ασφάλισης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Οι λύσεις της International Life

H International Life διαθέτει ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο ευέλικτων συνταξιοδοτικών προγραμμάτων που απαντούν στα κενά της κοινωνικής ασφάλισης και δίνουν ολοκληρωμένες λύσεις στις σύγχρονες ανάγκες των ασφαλισμένων:

-   Inlife Σίγουρη Σύνταξη: Σύγχρονο και ευέλικτο αποταμιευτικό πρόγραμμα που εξασφαλίζει εγγυημένη σύνταξη και εγγυημένο εφάπαξ. Ο ασφαλισμένος αγοράζει τη σύνταξη που επιθυμεί, επιλέγοντας το ποσό που θέλει να αποταμιεύει κάθε μήνα ή ετησίως και την ηλικία συνταξιοδότησης. 
-   Inlife Εφάπαξ: Αποταμιευτικό πρόγραμμα που καταβάλλει το ασφαλισμένο κεφάλαιο και τα συσσωρευμένα μερίσματα εφάπαξ στη λήξη της ασφάλισης. Έχει ελάχιστο εγγυημένο τεχνικό επιτόκιο (2,75%) για όλη τη διάρκεια της ασφάλισης. Λειτουργεί με εφάπαξ ασφάλιστρο και παρέχει τη δυνατότητα εκτάκτων καταβολών και εξασφαλίζει τους δικαιούχους σε περίπτωση απώλειας ζωής του ασφαλισμένου κατά τη διάρκεια της ασφάλισης
-   Μέλλουσα Σύνταξη: Αποταμιευτικό πρόγραμμα που εξασφαλίζει ισόβια εγγυημένη σύνταξη ή εφάπαξ κεφάλαιο στην ηλικία συνταξιοδότησης

MetLife Alico

Στο ιδιαίτερο οικονομικό περιβάλλον στο οποίο κινείται η χώρα τα τελευταία χρόνια, γίνονται όλο και πιο σαφή τα οφέλη της ιδιωτικής ασφάλισης, λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες εξελίξεις στην κοινωνική ασφάλιση. Η ανάγκη του εργαζομένου να μπορέσει να πραγματοποιήσει τα όνειρά του στην περίοδο της συνταξιοδότησης γίνεται ακόμη πιο έντονη, κάτι που απαιτεί από μέρους του προσεκτικό σχεδιασμό.

 Η MetLife Alico, κορυφαία διεθνής ασφαλιστική εταιρεία Ζωής στην Ελλάδα, καλύπτει αποτελεσματικά τους κλάδους Ζωής, Προσωπικών Ατυχημάτων, Υγείας και Συνταξιοδότησης και επί αρκετές δεκαετίες έχει κατακτήσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων της με το κύρος, την ποιότητα του ασφαλιστικού έργου που προσφέρει και τη συνετή οικονομική διαχείριση που ασκεί. 

Μέσα από τα προγράμματα συστηματικής αποταμίευσης με εγγυημένη απόδοση, η MetLife Alico προσφέρει στους ασφαλισμένους της τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα εγγυημένο κεφάλαιο, που θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις μελλοντικές τους ανάγκες.
Ανάλογα με το εγγυημένο εφάπαξ ή το ισόβιο μηνιαίο ποσό που έχουν επιλέξει να λάβουν στη λήξη του προγράμματος, καθορίζεται και το ασφάλιστρο που θα πρέπει να καταβάλλουν. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα να επιλέξουν τη διάρκεια του προγράμματος, καθώς επίσης εάν το ασφάλιστρο θα είναι σταθερό καθ’ όλη τη διάρκειά του ή αν θα αυξάνεται ετησίως, βάσει συγκεκριμένου ποσοστού. 

Με ένα ελάχιστο πρόσθετο κόστος δίνεται, επίσης, η δυνατότητα «Απαλλαγής Πληρωμής Ασφαλίστρου», ώστε, αν βρεθεί κάποιος εκτός εργασίας περισσότερο από ένα εξάμηνο χωρίς διακοπή (λόγω ασθένειας ή ατυχήματος), η MetLife Alico αναλαμβάνει να πληρώνει το ασφάλιστρο και έτσι το πρόγραμμα παραμένει σε ισχύ, προστατεύοντας ουσιαστικά την αποταμίευσή των ασφαλισμένων της για όσο διάστημα παραμείνουν εκτός εργασίας. 

Η MetLife Alico διαθέτει επίσης και προγράμματα Αξιοποίησης Συσσωρευμένου Κεφαλαίου με Εγγυημένη Απόδοση, μέσα από τα οποία δίνονται εναλλακτικοί τρόποι αξιοποίησης των χρημάτων που έχει διαθέσιμα κάποιος, καθώς εξασφαλίζουν την απόδοση του εγγυημένου συσσωρευμένου κεφαλαίου, είτε σαν μηνιαίο εισόδημα είτε σαν εφάπαξ ποσό, στην ηλικία που θα ορίσει εκείνος. Οι παροχές των συγκεκριμένων προγραμμάτων είναι γνωστές από την αρχή και εγγυημένες στη λήξη τους.
Επίσης, ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξει κάποιος, δίνεται και η δυνατότητα να αρχίσει να απολαμβάνει άμεσα τα οφέλη του προγράμματος, αφού μπορεί να εισπράττει την εγγυημένη μηνιαία παροχή από τον αμέσως επόμενο μήνα από την κατάθεσή του. 

Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι, σε περίπτωση που η εταιρεία επιτύχει στις επενδύσεις της αποδόσεις υψηλότερες από τις εγγυημένες, θα προκύψει επιπλέον όφελος για τον ασφαλισμένο.

Εθνική Ασφαλιστική

Παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει μεγάλου μεγέθους παρεμβάσεις στον τρόπο υπολογισμού και στις προϋποθέσεις καταβολής σύνταξης αυτές οι παρεμβάσεις δεν έχουν ακόμα αφομοιωθεί από τους πολίτες. Δεν καταγράφεται αξιόλογη στροφή των πολιτών προς ατομικά συνταξιοδοτικά προγράμματα λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας και επειδή δεν έχει γίνει πλήρως αντιληπτή η τεράστια αλλαγή στο συνταξιοδοτικό σύστημα. 

Τα οφέλη για τον ασφαλισμένο 

Η έγκαιρη επιλογή ενός ατομικού συνταξιοδοτικού προγράμματος μέσω μιας ασφαλιστικής εταιρίας δίνει την δυνατότητα στον ασφαλισμένο να εξασφαλίσει από σήμερα ένα επιθυμητό ποσό σύνταξης που θα ξεκινήσει να καταβάλλεται στην ηλικία που θα επιλέξει ο ασφαλισμένος. Είναι δυνατόν ακόμα να βρει ο ασφαλισμένος συνταξιοδοτικά προγράμματα στην ελληνική αγορά που εγγυούνται το ποσό της σύνταξης με όρους επιβίωσης και απόδοσης όπως αυτοί ισχύουν στον χρόνο επιλογής του προγράμματος και όχι στον χρόνο έναρξης καταβολής της σύνταξης. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι η κατανόηση της αλλαγής στο κοινωνικό συνταξιοδοτικό σύστημα και η εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων που θα στηρίζουν το ατομικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα. Επίσης θα πρέπει να αναφερθεί ότι ένα ατομικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα είναι πλήρως ανακεφαλαιοποιητικό και οι παροχές είναι σε πλήρη αντιστοιχία με τις καταβληθείσες εισφορές.

Η είσοδος του ασφαλιστικού κλάδου στον τομέα των συντάξεων

Ένα από τα αντικείμενα του ασφαλιστικού κλάδου είναι και ο τομέας των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων εδώ και πάρα  πολλά χρόνια, πλέον των 30. Τα ατομικά συνταξιοδοτικά προγράμματα δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή διότι το ποσοστό αναπλήρωσης των κοινωνικών συντάξεων έφταναν έως και 95% του μισθού που είχε κάποιος όταν έφθανε σε ηλικία συνταξιοδότησης. Η οικονομική κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια έχει επιφέρει αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα με αποτέλεσμα το ποσοστό αναπλήρωσης να είναι λιγότερο πολλές φορές και από το 50%. Μέσα από αυτήν την οικονομική συγκυρία αναδείχθηκε η αδυναμία του κράτους σαν διαχειριστής του συνταξιοδοτικού συστήματος. Οι τάσεις υποδεικνύουν ότι στο μέλλον θα υπάρχει ένα ελάχιστο ποσό σύνταξης που θα προκύπτει από τα δημόσια ταμεία και θα έχει έντονα στοιχεία αναδιανομής (πρώτος πυλώνας) ενώ οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες είναι σε θέση να καλύψουν το κενό που δημιουργείται και αφορά εκείνο το κομμάτι της σύνταξης που έχει κεφαλαιοποιητικό χαρακτήρα (δεύτερος πυλώνας).  Προκειμένου να προκύψει μία τέτοια συνεργασία θα πρέπει να εξεταστούν διάφορα ζητήματα όπως η υποχρεωτικότητα συμμετοχής στον δεύτερο πυλώνα, καθώς και το φορολογικό πλαίσιο αντιμετώπισης τόσο των εισφορών όσο και των παροχών.

Οι λύσεις της Εθνικής Ασφαλιστικής  

Η Εθνική Ασφαλιστική, ηγέτιδα δύναμη στην ασφαλιστική αγορά της χώρας και μέλος του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, κατανοώντας απόλυτα τις οικονομικές συνθήκες και τις απαιτήσεις του σήμερα, αλλά και τις ανησυχίες του αύριο, προσφέρει σύγχρονα Συνταξιοδοτικά προγράμματα, που ανταποκρίνονται στα νέα δεδομένα και δίνουν λύσεις σε κάθε άνθρωπο που ενδιαφέρεται πραγματικά για την κάλυψη των συνταξιοδοτικών του αναγκών.
Έτσι, τα προγράμματα της Εθνικής Ασφαλιστικής παρέχουν:
• Ισόβια εξασφάλιση
• Δυνατότητα προγραμματισμού του μέλλοντος, σήμερα
• Εξασφάλιση των αγαπημένων σας προσώπων
• Αύξηση των αναμενόμενων απολαβών σας συμμετέχοντας σε επιπλέον αποδόσεις
• Ευελιξία, αφού αποφασίζετε σύμφωνα με τις επιθυμίες σας, πώς θα καταβάλλετε τα ασφάλιστρά σας, ποια σύνταξη θα λάβετε και σε ποια ηλικία θα αρχίσει αυτή να σας καταβάλλεται. 

Η Εθνική Ασφαλιστική με 122 χρόνια εμπειρίας και αρωγής στις ανάγκες του Έλληνα και με την αξιοπιστία που αποπνέει το όνομά της, προσφέρει εναλλακτικές Συνταξιοδοτικές λύσεις για όλους.
α) Για εσάς που επιθυμείτε από σήμερα να εξασφαλίσετε ένα εγγυημένο και προσυμφωνημένο ποσό μηνιαίας ισόβιας σύνταξης στην ηλικία συνταξιοδότησης που εσείς θα επιλέξετε, αποταμιεύοντας ένα σταθερό ετήσιο ποσό, προσφέρει το Ατομικό Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα διατίθεται με εγγυημένο τεχνικό επιτόκιο 2,75%, α) με την επιλογή της καταβολής περιοδικού ασφαλίστρου, αλλά και β) με την επιλογή της καταβολής εφάπαξ ασφαλίστρου, δίνοντας τη δυνατότητα δημιουργίας σύνταξης και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Για παράδειγμα, εάν είστε 35 ετών και επιθυμείτε συμπληρωματική σύνταξη στην ηλικία των 65, επιλέγοντας το Ατομικό Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα και καταβάλλοντας 97,5€/μήνα, εξασφαλίζετε από σήμερα 250€ ισόβια μηνιαία σύνταξη, μάλιστα εγγυημένη για 10 χρόνια εξασφαλίζοντας τους δικούς σας ανθρώπους από οτιδήποτε κι αν συμβεί. Εναλλακτικά, μπορείτε στα 65 σας να επιλέξετε την εφάπαξ καταβολή του εγγυημένου κεφαλαίου ύψους 50.505€. Παράλληλα, αποκτάτε το δικαίωμα συμμετοχής σε τυχόν επιπλέον πέραν του 2,75% αποδόσεις.     
β) Για εσάς που επιθυμείτε επιπλέον, πλήρη ευελιξία για να «χτίσετε» τη σύνταξή σας σταδιακά, χωρίς τη δέσμευση των πάγιων ασφαλίστρων, η εταιρία προσφέρει ένα πρωτοποριακό Πρόγραμμα Ευέλικτης Συνταξιοδοτικής Αποταμίευσης, την Ευέλικτη Εθνική Σύνταξη. Το πρόγραμμα προσαρμόζεται συνεχώς στις μεταβαλλόμενες ανάγκες σας, αφού δίνει τη δυνατότητα να καταβάλλετε το ασφάλιστρο που επιθυμείτε, όποτε το επιθυμείτε, ανάλογα με τις προσωπικές οικονομικές σας δυνατότητες και δεν απαιτεί τακτική ετήσια καταβολή ασφαλίστρου. Καλύπτετε, λοιπόν, τις συνταξιοδοτικές σας ανάγκες με τον καλύτερο τρόπο, έχοντας μοναδικά οφέλη:
- Ευελιξία στο ποσό και τη συχνότητα του ασφαλίστρου που επιθυμείτε να καταβάλλετε
- Εγγύηση, αφού από τη στιγμή που αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε το συνολικό ποσό που έχετε αποταμιεύσει ή μέρος αυτού για να «αγοράσετε» σύνταξη, η παροχή είναι εγγυημένη και ισόβια, ενώ δίδεται και πιστοποιητικό για κάθε σύνταξη που «κλειδώνετε»
- Ελεύθερη επιλογή στο χρόνο «αγοράς» των εγγυημένων συντάξεών σας, καθώς και στην ηλικία συνταξιοδότησης (με δυνατότητα επιλογής ακόμα και διαφορετικών ηλικιών έναρξης καταβολής των συντάξεων) και στον τύπο της σύνταξης (ισόβια με ή χωρίς εγγυημένη περίοδο καταβολής κ.λπ.)
- Επιλογή του τρόπου λήψης της σύνταξης (μηνιαία καταβολή σύνταξης, εφάπαξ καταβολή ή συνδυασμός)
- Πλήρη ελευθερία στη σύνθεση της σύνταξης, αφού το σύνολο των συντάξεων που έχουν αγοραστεί θα αποτελεί τη συνολική σύνταξη που καταβάλλεται στις ηλικίες που έχετε επιλέξει
- Αυτονομία, αφού η εγγυημένη σύνταξη εξαρτάται μόνο από τα ασφάλιστρα που έχουν πληρωθεί (και τις αποδόσεις) – δεν επηρεάζεται καθόλου από τις μελλοντικές  σας επιλογές
- Ασφαλιστική προστασία της αποταμίευσής σας σε περίπτωση απώλειας ζωής πριν τη συνταξιοδότηση
- Εξασφάλιση των αγαπημένων σας προσώπων, με επιλογή της εγγυημένης περιόδου καταβολής της σύνταξης
- Ασφάλεια στη διαχείριση των αποταμιεύσεων με τη σιγουριά της Εθνικής Τράπεζας