Καταγγελίες για αθέμιτο ανταγωνισμό

Συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στα συμβόλαια αυτοκινήτου πλήττουν την ασφαλιστική αγορά με τις εταιρείες να προσπαθούν να μειώσουν ολοένα και περισσότερο τα τιμολόγιά τους διερχόμενες διάφορες μεθόδους που θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητά τους.
 
Στο πλαίσιο αυτό, κατά  πληροφορίες,  έχουν γίνει και καταγγελίες προφορικές και γραπτές προς την  Τράπεζα της Ελλάδος συμπληρώνοντας το μακρύ κατάλογο καταγγελιών που φθάνουν για υποθέσεις ναυτιλίας, βιομηχανικών κινδύνων κ.α. και οι οποίες καταδεικνύουν τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά.
 
Το θέμα λόγω της κρισιμότητάς του, εξετάζεται από τους αρμόδιους φορείς και δεν αποκλείεται να προκαλέσει άμεση κινητοποίηση της ΤτΕ καθώς υπερβαίνει το όρια που καθορίζει ο νόμος για την φερέγγυα λειτουργία των εταιρειών.
 
Όπως αναφέρουν παράγοντες , δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να ανοίγουν «μαύρες τρύπες» στα οικονομικά τους και να τρώνε από τα αποθεματικά τους βάζοντας σε μελλοντικό κίνδυνο την εταιρεία τους προκειμένου να σταθούν στον ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη οι πρακτικές αυτές εξαπλώνονται σαν χιονοστιβάδα και έχουν δημιουργήσει αναστάτωση καθώς πολλοί αναγκάζονται εξ ανάγκης να τις εφαρμόζουν βλέποντας τα χαρτοφυλάκιά τους να μετακινούνται σε φθηνότερες λύσεις.

Έτσι και οι εταιρείες επιλέγουν να διέρχονται διάφορες μεθόδους ώστε να εμφανίζουν μείωση στα τιμολόγιά τους. Βέβαια σε πολλές περιπτώσεις η μείωση αυτή δεν αποτυπώνει με ευκρίνεια όλη την αλήθεια γεγονός που έχει προκαλέσει καταγγελίες καταναλωτών και σε άλλους φορείς όπως τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, και τον Συνήγορο του Καταναλωτή οι οποίοι από την πλευρά τους έχουν ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσουν τα όσα συμβαίνουν και την νομιμότητά τους αναφορικά με τον νόμο περί προστασίας καταναλωτή και αθέμιτων εμπορικών πρακτικών.