NP Insurance: Στο 398% ο Δείκτης Φερεγγυότητας της εταιρείας

Στα 26,5 εκατ. ευρώ ανήλθε η παραγωγή της NP Insurance το εννεάμηνο του 2013, διαμορφώνοντας παράλληλα Ίδια Κεφάλαια της τάξης των 27,4 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης Φερεγγυότητας διαμορφώνεται στο 398%, με την εταιρεία να έχει τετραπλάσια κεφάλαια από αυτά που απαιτεί ο νόμος .

Το ενεργητικό διαμορφώθηκε στα 77,9 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 63,8 εκατ. ευρώ αποτελούν το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της εταιρίας σε άμεσα ρευστοποιήσιμες τοποθετήσεις σε χρεόγραφα.  Η εταιρεία κινείται τα τελευταία χρόνια με σταθερά αυξημένη κερδοφορία και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, το 2013 αναμένεται να είναι μία ακόμα θετική χρονιά με ότι αφορά την παραγωγή ασφαλίστρων και ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της NP Insurance η εταιρεία «κατάφερε να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες των καταναλωτών για οικονομικές, φερέγγυες και ευέλικτες ασφαλίσεις  για μια ακόμη χρονιά.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ζήτηση που παρουσιάζουν τα καθιερωμένα πλέον στην ασφαλιστική αγορά 3μηνα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου με τα οποία καλύπτονται τόσο ο ίδιος ο οδηγός όσο και το ασφαλισμένο όχημα και τα οποία αποτελούν μια διευκόλυνση στα περιορισμένα εισοδήματα, χωρίς όμως ο Ασφαλισμένος στην NP να απεμπολεί στο ελάχιστο το υψηλό επίπεδο service της εταιρίας, την άμεση αποζημίωση και την 24ωρη εξυπηρέτηση από τον ασφαλιστή της NP. Ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση παρουσιάζει και η ασφάλιση ενυπόθηκων κατοικιών και γραφείων που έχουν αποκτηθεί με δάνειο, όπου ο ασφαλισμένος στην NP έχει μεγάλο οικονομικό όφελος στα ασφάλιστρα που πληρώνει». Τέλος η εταιρεία προσθέτει ότι τα επόμενα χρόνια θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ελληνική αγορά.