H DEKRA παρουσίασε το πλάνο ανάπτυξής της στην Ελλάδα

Η DEKRΑ – μια από τις κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες εμπειρογνωμόνων με εξειδίκευση σε πρωτοποριακές επαγγελματικές υπηρεσίες στους τομείς των οχημάτων, της βιομηχανίας και των υπηρεσιών – οργάνωσε Συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, για την παρουσίαση του σχεδίου ανάπτυξής της στην Ελληνική αγορά.

Το σχέδιο αφορά στην παρούσα δραστηριότητά της ως Τεχνική Υπηρεσία του ΥΜΕ αλλά και στην μελλοντική επέκταση της δραστηριότητας με την δημιουργία υποδομής σε τοπικό επίπεδο, σε νέους τομείς όπως είναι οι έλεγχοι οχημάτων, οι πιστοποιήσεις προϊόντων, συστημάτων, βιομηχανικών εγκαταστάσεων & έργων υποδομής μεγάλης κλίμακας, οι συμβουλευτικές υπηρεσίες, οι εκπαιδεύσεις επαγγελματιών οδηγών κλπ.  Ο στόχος είναι η κάλυψη και των τριών τομέων δραστηριότητας, Οχήματα, Βιομηχανία και Υπηρεσίες διαχείρισης εργατικού δυναμικού τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής μεσογείου.

Η Συνέντευξη Τύπου όπως και η παρουσίαση του πλάνου ανάπτυξης της DEKRA στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31η Οκτωβρίου στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο New Hotel, στο Σύνταγμα, όπου συμμετείχαν πολλοί δημοσιογράφοι, στελέχη & ιδιοκτήτες κατασκευαστριών εταιρειών οχημάτων, μηχανολόγοι μηχανικοί κλπ. οι οποίοι παρακολούθησαν & συνομίλησαν με τους ομιλητές κ.κ. Marco Mauri, CCO & Διευθύνοντα Σύμβουλο της DEKRA Italia και Ε. Δαρκαδάκη, Senior Advisor.

 
Η DEKRA SE είναι ένας από τους κορυφαίους φορείς παγκοσμίως σε θέματα πιστοποιήσεων, επιθεωρήσεων και ελέγχων. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σήμερα σε περισσότερες από 50 χώρες. Πάνω από 28,000 υπάλληλοι είναι αφοσιωμένοι στην διασφάλιση της ποιότητας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της ασφάλειας. Οι τρεις επιχειρηματικές μονάδες της DEKRA  “Automotive”, “Industrial” και “Personnel” παρέχουν πρωτοποριακές, επαγγελματικές υπηρεσίες σε δραστηριότητες όπως οι τεχνικοί έλεγχοι οχημάτων (ΙΚΤΕΟ), οι πραγματογνωμοσύνες, η διαχείριση διεθνών ασφαλιστικών απαιτήσεων (claims), συμβουλευτικές υπηρεσίες, δοκιμές προϊόντων, οι βιομηχανικοί ελέγχοι καθώς και οι δοκιμές, οι πιστοποιήσεις, η περιβαλλοντική προστασία, η αξιολόγηση προσωπικού και προσωρινή εργασία. Το 2012, η DEKRA ανέπτυξε συνολικό κύκλο εργασιών περίπου 2.2 δις ευρώ.