Απάτη εις βάρος του ΕΟΠΥΥ και του Οίκου Ναύτου

Απάτη εις βάρος του ΕΟΠΥΥ και του Οίκου Ναύτου είχαν στήσει έξι άτομα που με πλαστά παραστατικά προσπάθησαν να καταβάλλουν σε ιδιωτική κλινική χρηματικό ποσό, το οποίο είχε ήδη εξοφληθεί.

Μετά από έρευνα υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος που διήρκησε πάνω από ένα μήνα συνελήφθησαν  έξι  άτομα,  εκ των οποίων  τέσσερις  υπάλληλοι  του Οίκου  Ναύτου. 

Η  έρευνα  ξεκίνησε έπειτα  από  καταγγελία στο  Σ.Δ.Ο.Ε. επιχειρηματία  του  χώρου  υγείας και ολοκληρώθηκε με την επ’ αυτοφώρω  σύλληψη από μεικτό κλιμάκιο του Σ.Δ.Ο.Ε. και  της  ΕΛ.ΑΣ.  στην περιοχή του  Αιγάλεω, τριών υπαλλήλων  του  Οίκου  Ναύτου  κατά  τη στιγμή που παραλάμβαναν προσημειωμένα χαρτονομίσματα  ύψους  205.570,00 ευρώ, που αποτελούσαν μέρος της αμοιβής του κυκλώματος από την  παράνομη εκταμίευση.

Το Σ.Δ.Ο.Ε., ήδη, προέβη στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών  κ.λ.π.  περιουσιακών  στοιχείων  των εμπλεκομένων στην  υπόθεση, ενώ παράλληλα ενεργείται έρευνα στον  Οίκο  Ναύτου στον  Πειραιά,  προκειμένου να διακριβωθεί  η έκταση  της  απάτης.