Στο 1,5 εκατ. ευρώ η αποζημίωση της ΝΟΤΟΣ

Στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ έκλεισε τελικώς η αποζημίωση της ΝΟΤΟΣ και μάλιστα χωρίς να υπάρχουν –κατά πληροφορίες- από καμία πλευρά δυσαρέσκειες.

Το  ποσό έκλεισε σε αυτό το ύψος κατά την σύσκεψη που το iw είχε αποκαλύψει ότι πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΑΤΕ Ασφαλιστική και εθεωρείτο βέβαιο πως θα ήταν και η τελευταία για να ολοκληρωθεί η υπόθεση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι (ασφαλιστικές, συνασφαλιστές, πραγματογνώμονες, τεχνικοί σύμβουλοι).

Εκεί και με βάση την απόφαση που ελήφθη κατόπιν συμφωνίας των πλευρών αποδείχθηκε στην πράξη ότι οι πρόχειρες εκτιμήσεις πέφτουν έξω αφού στην αρχή της υπόθεσης οι φήμες έφεραν την αποζημίωση στα 4 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή ποσό πολλαπλάσιο του τελικού.

Σημειώνεται ότι στην ομαλή εξέλιξη της υπόθεσης συντέλεσε κατά τις πληροφορίες η θετική στάση της ΝΟΤΟS οι εκπρόσωποι της οποίας παρείχαν αφειδώς στοιχεία με διαφάνεια και καθαρότητα γεγονός καθοριστικό για τον καθορισμό της αποζημίωσης.

Επίσης ρόλο έπαιξε και η ATE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ που ως Leader της ασφάλισης σε συνεργασία με τις συνασφαλίστριες εταιρείες και την ομαλή συνεργασία που είχαν με την ΝΟΤΟΣ και τους συμβούλους της εταιρείας ΚΟΥΜΠΑΣ προώθησαν χωρίς χρονοτριβή τις διαδικασίες.

Σημειώνεται ότι καταλυτικό  ρόλο στην υπόθεση είχε και το γραφείο πραγματογνωμόνων ΠΑΣΚΑΛ & ΣΤΡΑΤΗΣ που λόγω εμπειρίας μπόρεσε να διεκπεραιώσει ταχύτατα όλη την πολυπλοκότητα που εμφανίζουν τα τεχνικά θέματα των σχετικών ζημιών.

Ωστόσο όπως αναφέρεται από τους αρμόδιους που ασχολήθηκαν με την υπόθεση το σημαντικότερο όλων είναι ότι μέσα από αυτήν ομαλή εξέλιξη της αποζημίωσης της ΝΟΤΟΣ αποδεικνύεται η χρησιμότητα του θεσμού της ασφάλισης και η σημασία που έχει να είναι κάποιος ασφαλισμένος.