Κρητικό γλέντι της Matrix στην Ύδρα

Με άφθονη ρακή, μαντινάδες, λύρα και λαούτο, η Matrix Insurance & Reinsurance Brokers S.A. υποδέχθηκε στον Ναυτικό Όμιλο Ύδρας τους τριακόσιους και πλέον συνέδρους του 15th Annual Meeting Ασφαλιστών και Αντασφαλιστών

Η κρητική φιλοξενία, με επιστέγασμα την ασυναγώνιστη σε ποικιλία γεύσεων κρητική κουζίνα, ήταν το must της εκδήλωσης, ενώ χορευτές και ηθοποιοί έδωσαν στους προσκεκλημένους μια γεύση από το φλογερό ταμπεραμέντο των Κρητικών και αναβίωσαν τη γνωστή σε όλους μας βεντέτα των Φουρτουνάκηδων και Βροντάκηδων.

Τα λευκά για τις γυναίκες και τα μαύρα για τους άντρες παραδοσιακά μαντήλια – σαρίκια, που δόθηκαν σε όλους μαζί με ένα μπουκαλάκι ρακή, έβαλαν στο κλίμα ακόμη και τους ξένους συνέδρους, για τους οποίους η εταιρία είχε ετοιμάσει ειδική μπροσούρα, αφιερωμένη στην ιστορία, στα ήθη, στα έθιμα και στην κουζίνα της Κρήτης.

Ο λυράρης παρέσυρε τους παρευρισκόμενους σε ένα παραδοσιακό ελληνικό γλέντι, ενώ οι δεκατρείς χορευτές από το χοροθέατρο της Δώρας Στράτου τους μάγεψαν με κρητικό πεντοζάλι, μπάλο και σούστα.

Σύμφωνα με τον CEO κ. Δημήτρη Τσεσμετζόγλου, «στόχος της Matrix είναι να δώσει στους εκτός Ελλάδας συνέδρους τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα παραδοσιακό γλέντι, να μυηθούν στα ήθη και τις παραδόσεις μας, να αφουγκραστούν την ελληνική ψυχή και να θυμίσει στους Έλληνες το θησαυρό της πολιτιστικής τους κληρονομιάς».