back to top
23.9 C
Athens
Παρασκευή 18 Απριλίου 2025

Δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

Για άλλη μια φορά, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στηρίζει έμπρακτα και με πνεύμα αλληλεγγύης το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την ελληνική κοινωνία, ολοκληρώνοντας μια πολύ επίκαιρη και στοχευμένη δωρεά προς το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Έτσι, το Ίδρυμα, κοινωνεί το μήνυμα του εθνικού καθήκοντος και ηθικού χρέους, σε μία εποχή μάλιστα, όπου η Ελλάδα, έχοντας αφήσει πίσω την οικονομική κρίση, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας του COVID-19.

H δωρεά στο Ε.ΚΕ.Α. εντάσσεται στο πρόγραμμα αναβάθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γνώμονα την ενίσχυση της ετοιμότητας και έγκαιρης αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, συνολικού προϋπολογισμού €5.000.000, που σχεδίασε και υλοποιεί το Ίδρυμα στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής τον Ιούλιο του 2018.

- Advertisement -

To Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση συμμερίστηκε και αξιολόγησε εγκαίρως το μακρόπνοο όραμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας προβαίνοντας στη σημαντική αυτή δωρεά του που καθιστά τον φορέα ακόμη πιο ισχυρό προκειμένου να επιτελέσει το έργο του και τον σκοπό του.

Η εν λόγω δωρεά, συνολικού προϋπολογισμού ~ €310.000, αφορά:

- Advertisement -

Στην προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία της Σταθερής Αίθουσας Αιμοληψιών Δυτικής Αττικής του Ε.ΚΕ.Α. στο Αιγάλεω (Θηβών 314) και περιλαμβάνει απαραίτητα εργαστηριακά έπιπλα (πτυσσόμενα τραπεζάκια, πολυθρόνες αιμοληψίας, ορθοστάτες ορών κ.ά.). Η σταθερή αίθουσα λειτουργεί ήδη εδώ και 5 μήνες, με μεγάλη επιτυχία, όντας ο πρώτος ειδικά διαμορφωμένος χώρος όπου ο εθελοντής αιμοδότης μπορεί να αιμοδοτήσει σε περιβάλλον εκτός νοσοκομείου.

Ειδικότερα, το τελευταίο διάστημα ο ρόλος της σταθερής αίθουσας είναι ενισχυμένος και ιδιαίτερα σημαντικός για τη διατήρηση των αποθεμάτων αίματος εν μέσω της πανδημίας του COVID-19. Παράλληλα, έχει ήδη παραληφθεί ο εξοπλισμός και για τη δεύτερη -από τις συνολικά τέσσερις σταθερές αίθουσες αιμοληψιών που σχεδιάζεται να αναπτυχθούν σταδιακά στην Αττική-, η οποία βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ» και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το επόμενο διάστημα.

Στην προμήθεια τεσσάρων οχημάτων τύπου βαν τα οποία άμεσα θα χρησιμοποιηθούν, πλήρως εξοπλισμένα ως κινητές μονάδες αιμοληψίας. Τα αυτοκίνητα έχουν παραληφθεί και είναι έτοιμα να ενταχθούν στο πρόγραμμα εξορμήσεων του εξειδικευμένου προσωπικού του Ε.ΚΕ.Α. με στόχο την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε μονάδες αίματος.

Ο Πρόεδρος του Ε.ΚΕ.Α., κύριος Παναγιώτης Κατσίβελας, απευθύνει βαθύτατες ευχαριστίες στη διοίκηση και το προσωπικό του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση για την ουσιαστική του συμβολή στο έργο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας αλλά και για τη στρατηγική επιλογή που έκανε να στηρίξει και να προβάλει την αιμοδοσία ως μια πράξη ύψιστου ανθρωπιστικού και κοινωνικού καθήκοντος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Γιορτή της Αιμοδοσίας! 

Σε μια τέτοια γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η 9η Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στον χώρο των γραφείων της Επιθεώρησης Χρυσολόγου της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Αιμοδοσία Συλλόγου Υπαλλήλων Groupama Ασφαλιστικής

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Groupama Ασφαλιστικής και οι εργαζόμενοί της, για άλλη μια φορά ως εθελοντές αιμοδότες έδωσαν το μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς

Εθελοντική αιμοδοσία στα γραφεία της INTERAMERICAN στα Χανιά– ΝΙΚ. ΦΩΚΑ & ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Το απλωμένο χέρι του εθελοντή αιμοδότη, απευθύνει ένα μοναδικό μήνυμα αλληλεγγύης γιατί η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι απλώς μια πράξη αγάπης

Ατλαντική Ένωση: Διενέργεια Αιμοδοσίας σε συνεργασία με το ΣΥΑΕ

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024, στα κεντρικά γραφεία της Ατλαντικής Ένωσης πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία με τη συμμετοχή εργαζομένων της εταιρίας.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το Ε.Ε.Α. δίπλα στη «Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού Αγία Άννα» και στο «Ίδρυμα Δωρεάς Μ. Κόκκορη»

Στιγμές αγάπης και χαράς μαζί με λαμπάδες και πασχαλινά δώρα προσέφερε η Διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σε

Syndea: Μια λαμπάδα, ένα χαμόγελο!

Με αίσθημα ευθύνης και προσφοράς, στη Syndea φέτος το Πάσχα, στηρίζουμε το σπουδαίο έργο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Αλλάζει την εικόνα της η Euroins Ελλάδος

Η Euroins Ελλάδος έθεσε σε κυκλοφορία τη νέα ιστοσελίδα της η οποία έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια αναβαθμισμένη και πιο

Ο Πάνορμος τίμησε την προσφορά και τη συλλογικότητα στο Πασχαλινό Gala

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους συνεργατών, εταίρων, φίλων και εκπροσώπων του κλαδικού τύπου πραγματοποιήθηκε

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Allianz Commercial: Πολιτικοί κίνδυνοι και βία στους 10 κορυφαίους παγκόσμιους κινδύνους

Οι επιχειρήσεις έχουν κατατάξει τους πολιτικούς κινδύνους και τη βία ως τους 10 κορυφαίους παγκόσμιους κινδύνους τα τελευταία τρία χρόνια

Ο εμβολιασμός για την COVID-19 μείωσε τις καρδιακές προσβολές και τα εγκεφαλικά επεισόδια

Οι καρδιακές προσβολές και τα εγκεφαλικά επεισόδια μειώθηκαν μετά τον εμβολιασμό με COVID-19, σύμφωνα με μεγάλη μελέτη.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής

Σε δημόσια ανακοίνωση προχώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, σύμφωνα με τη νομοθεσία, για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής

“Eπενδυτική φρενίτιδα” για τα Αμοιβαία Κεφάλαια. Εισροές 18 δισ. ευρώ από τα τέλη του 2018

Αυξάνονται οι εισροές στα αμοιβαία κεφάλαια με αποτέλεσμα το ενεργητικό τους να διαμορφώνεται στα 24 δισ. ευρώ στο τέλος του πρώτου

Ευρώπη Holdings: Τα 68,3 εκατ. ευρώ της ΑΜΚ και οι νέες εξαγορές στον ασφαλιστικό κλάδο 

Προ των πυλών βρίσκεται η κεφαλαιακή αύξηση των 68,338 εκατ. ευρώ, που δρομολογεί η Ευρώπη Holdings, θυγατρική εταιρεία της Intracom.