back to top
28.9 C
Athens
Παρασκευή 8 Αυγούστου 2025

Δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

Για άλλη μια φορά, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στηρίζει έμπρακτα και με πνεύμα αλληλεγγύης το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την ελληνική κοινωνία, ολοκληρώνοντας μια πολύ επίκαιρη και στοχευμένη δωρεά προς το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Έτσι, το Ίδρυμα, κοινωνεί το μήνυμα του εθνικού καθήκοντος και ηθικού χρέους, σε μία εποχή μάλιστα, όπου η Ελλάδα, έχοντας αφήσει πίσω την οικονομική κρίση, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας του COVID-19.

H δωρεά στο Ε.ΚΕ.Α. εντάσσεται στο πρόγραμμα αναβάθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γνώμονα την ενίσχυση της ετοιμότητας και έγκαιρης αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, συνολικού προϋπολογισμού €5.000.000, που σχεδίασε και υλοποιεί το Ίδρυμα στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής τον Ιούλιο του 2018.

- Advertisement -

To Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση συμμερίστηκε και αξιολόγησε εγκαίρως το μακρόπνοο όραμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας προβαίνοντας στη σημαντική αυτή δωρεά του που καθιστά τον φορέα ακόμη πιο ισχυρό προκειμένου να επιτελέσει το έργο του και τον σκοπό του.

Η εν λόγω δωρεά, συνολικού προϋπολογισμού ~ €310.000, αφορά:

- Advertisement -

Στην προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία της Σταθερής Αίθουσας Αιμοληψιών Δυτικής Αττικής του Ε.ΚΕ.Α. στο Αιγάλεω (Θηβών 314) και περιλαμβάνει απαραίτητα εργαστηριακά έπιπλα (πτυσσόμενα τραπεζάκια, πολυθρόνες αιμοληψίας, ορθοστάτες ορών κ.ά.). Η σταθερή αίθουσα λειτουργεί ήδη εδώ και 5 μήνες, με μεγάλη επιτυχία, όντας ο πρώτος ειδικά διαμορφωμένος χώρος όπου ο εθελοντής αιμοδότης μπορεί να αιμοδοτήσει σε περιβάλλον εκτός νοσοκομείου.

Ειδικότερα, το τελευταίο διάστημα ο ρόλος της σταθερής αίθουσας είναι ενισχυμένος και ιδιαίτερα σημαντικός για τη διατήρηση των αποθεμάτων αίματος εν μέσω της πανδημίας του COVID-19. Παράλληλα, έχει ήδη παραληφθεί ο εξοπλισμός και για τη δεύτερη -από τις συνολικά τέσσερις σταθερές αίθουσες αιμοληψιών που σχεδιάζεται να αναπτυχθούν σταδιακά στην Αττική-, η οποία βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ» και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το επόμενο διάστημα.

Στην προμήθεια τεσσάρων οχημάτων τύπου βαν τα οποία άμεσα θα χρησιμοποιηθούν, πλήρως εξοπλισμένα ως κινητές μονάδες αιμοληψίας. Τα αυτοκίνητα έχουν παραληφθεί και είναι έτοιμα να ενταχθούν στο πρόγραμμα εξορμήσεων του εξειδικευμένου προσωπικού του Ε.ΚΕ.Α. με στόχο την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε μονάδες αίματος.

Ο Πρόεδρος του Ε.ΚΕ.Α., κύριος Παναγιώτης Κατσίβελας, απευθύνει βαθύτατες ευχαριστίες στη διοίκηση και το προσωπικό του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση για την ουσιαστική του συμβολή στο έργο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας αλλά και για τη στρατηγική επιλογή που έκανε να στηρίξει και να προβάλει την αιμοδοσία ως μια πράξη ύψιστου ανθρωπιστικού και κοινωνικού καθήκοντος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ασημένια διάκριση ο όμιλος Hellenic Healthcare για την κοινωνική του υπευθυνότητα

Βελτιωμένες επιδόσεις σε νέα αξιολόγηση από τον EcoVadis - Στο 1% των κορυφαίων εταιρειών υπηρεσιών υγείας

O Όμιλος Σαρακάκη και φέτος στο πλευρό των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας ΒΑ Υμηττού

Παραχωρεί και το 2025 ένα All-Terrain Vehicle της Segway Powersports εφοδιασμένο με αντλία πυρόσβεσης και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό

Allianz και Giannakis Academy προπονούν τη νέα γενιά στο MoveNow Basketball Camp

Το MoveNow αποτελεί παγκόσμια πρωτοβουλία της Allianz για έναν πιο ενεργό, υγιή και ισορροπημένο τρόπο ζωής

Χρυσός Χορηγός η Εθνική Ασφαλιστική στα «Δρόμεια 2025»

Η πρωτοβουλία προάγει την ισότητα, την κοινωνική ευαισθησία και το ευ αγωνίζεσθαι, αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα της εταιρικής φιλοσοφίας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

P. Donnet, Generali: Θετική επίδοση σε όλους τους κλάδους με το σχέδιο «Lifetime Partner 27: Driving Excellence»

Ισχυρή ανάπτυξη στους κλάδους Γενικών Ασφαλίσεων, Ζωής και Διαχείρισης Κεφαλαίων - Δείτε τα αποτελέσματα 6μήνου

Mega Brokers – Acrisure: Στρατηγική συμμαχία που αλλάζει τα δεδομένα στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Λένε πως «τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις» — όμως η ασφαλιστική αγορά μόλις απέκτησε τη δική της, και μάλιστα μεγατόνων!

Η Allianz αποθεώνει τον Εμμανουήλ Καραλή: 6,08 μ. και Νο4 στην ιστορία του επί κοντώ!

Η Allianz με το μήνυμα #WeSecureYourFuture αντικατοπτρίζει την πορεία ενός αθλητή που με αφοσίωση χτίζει το μέλλον του χωρίς όρια

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Allianz: Μειωμένη τιμολόγηση στον κλάδο αυτοκινήτου και επαναφορά κάλυψης σεισμού στη Σαντορίνη

Ποια πακέτα αφορά η μειωμένη τιμολόγηση και υπό ποιες προϋποθέσεις

Σε ποιες αττικές παραλίες απαγορεύεται η κολύμβηση

13 οι ακατάλληλες περιοχές, σύμφωνα με την εγκύκλιο της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας

P. Donnet, Generali: Θετική επίδοση σε όλους τους κλάδους με το σχέδιο «Lifetime Partner 27: Driving Excellence»

Ισχυρή ανάπτυξη στους κλάδους Γενικών Ασφαλίσεων, Ζωής και Διαχείρισης Κεφαλαίων - Δείτε τα αποτελέσματα 6μήνου

Απευθείας σύνδεση ασφαλιστικών με δημόσια μητρώα: Μια θεσμική νίκη με πολλαπλά οφέλη

Τι σημαίνει αυτή η αλλαγή για τον επαγγελματία, τον πελάτη, αλλά και συνολικά την ασφαλιστική αγορά;

«Καμπανάκι» Γ. Χατζηθεοδοσίου για δασμούς, τουρισμό και εισοδήματα – Βίντεο

Για τις σημαντικές προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας, λόγω διεθνών εξελίξεων και εσωτερικών πιέσεων, μίλησε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΕΕΑ