back to top
12.4 C
Athens
Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2026

Εθνική Ασφαλιστική: Αύξησε κατά 11,7% την παραγωγή της το α΄ 3μηνο 2018

Σταθερή διατήρησε την κερδοφορία της η Εθνική Ασφαλιστική το α΄ 3μηνο του 2018, με τα κέρδη προ φόρων να ανέρχονται σε €18,6 εκατ. (3μηνο 2017 €18,7 εκατ.) Παράλληλα, η συνολική παραγωγή για την ίδια περίοδο, ανήλθε σε €174,0 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση κατά 11,7% έναντι του 2017.  Όσο για το συνολικό μερίδιο αγοράς, το α΄ τρίμηνο του 2018 διαμορφώθηκε στο 17,4% (23,9% στον Κλάδο Ζωής και 11,9% στους Γενικούς Κλάδους), επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά τον πρωταγωνιστικό ρόλο της εταιρείας στην ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα.

«Η Εθνική Ασφαλιστική, συνεχίζοντας με τη δυναμική που επέδειξε το 2017, εισήλθε στο 2018 ακόμα πιο αποφασιστικά ενισχύοντας την ηγετική της θέση στην Ελληνική αγορά, υπερβαίνοντας τους στόχους της, επιτυγχάνοντας σταθερά υψηλά επίπεδα κερδοφορίας και εντυπωσιακά παραγωγικά αποτελέσματα» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

- Advertisement -

Αναλυτικότερα, τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα του Κλάδου Ζωής αυξήθηκαν κατά 3,6% και ανήλθαν σε €119,3 εκατ. έναντι €115,1 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Σε ό,τι αφορά τους Κλάδους Γενικών Ασφαλίσεων, τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα του κλάδου Αυτοκινήτου αυξήθηκαν κατά 3% σε €18,4 εκατ., συνεχίζοντας την ανοδική τάση που ήδη καταγράφηκε από το 2017, ενώ η παραγωγή του κλάδου Πυρός εμφανίζεται αυξημένη κατά 71,6% σε €29,1 εκατ., κυρίως λόγω της ανανέωσης σημαντικών συμβολαίων εντός του 2018 με διάρκεια άνω του ενός έτους.

Το δίκτυο Bancassurance συνέχισε επίσης την αυξητική του πορεία, σημειώνοντας άνοδο στα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα κατά 21,5% σε €49,4 εκατ. έναντι €40,6 εκατ. του 2017, κυρίως λόγω του προϊόντος «Εθνική Εφάπαξ +».

- Advertisement -

Η δυναμική παρουσία της  Εθνικής Ασφαλιστικής στην ασφαλιστική αγορά αποτυπώνεται στα βραβεία που λαμβάνει για τις ενέργειές της, με πιο πρόσφατη βράβευση εκείνη στα Sales Excellence Awards 2018, με Silver Award στην κατηγορία «Προωθητική Ενέργεια σε Τελικό Σημείο Πώλησης», για την πρωτοποριακή προωθητική ενέργεια «Ελάτε να μιλήσουμε για την ασφάλισή σας».

Στους τομείς της κοινωνίας και των ευπαθών ομάδων, της υγείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού η Εθνική Ασφαλιστική πραγματοποίησε πέρυσι περισσότερες από 50 δράσεις. Συνεχίζοντας το φιλανθρωπικό της έργο, βραβεύτηκε στα Hellenic Responsible Business Awards 2018 για την επιλογή της να υλοποιήσει ένα ευρύτατο πρόγραμμα δράσεων, τα οποία επικεντρώνονται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς με έμφαση τα παιδιά, που «αποτελούν μια από τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον».

Παράλληλα η Εθνική Ασφαλιστική, έχοντας αναλάβει για δεύτερη συνεχή χρονιά το ρόλο του Μεγάλου Χορηγού στο Ευ Αγωνίζεσθαι, στήριξε μέσα από το 2ο No Finish Line παιδιά που το έχουν ανάγκη προσφέροντας στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Η εταιρεία κατέκτησε την πρώτη θέση, με το ανθρώπινο δυναμικό της να καταγράφει συνολικά 4.353 χιλιόμετρα.

«Πιστή στις διαχρονικές αξίες της και στον ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό της, η Εθνική Ασφαλιστική βελτιώνει συνεχώς τις υποδομές της, στοχεύοντας στη δημιουργία καινοτόμων προγραμμάτων και κορυφαίων υπηρεσιών οι οποίες διαρκώς βελτιώνονται, επικαιροποιούνται και εκσυγχρονίζονται, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής, αλλά και στις επιμέρους επιθυμίες του κόσμου» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

«Η Εταιρία δεν έχει κερδίσει άλλωστε τυχαία την εμπιστοσύνη του ενός και πλέον εκατομμυρίου των ασφαλισμένων της. Μέσα από μια σειρά σημαντικών κοινωνικών δράσεων, στις δύσκολες μέρες που διανύει η χώρα, βρίσκεται διαρκώς δίπλα στον Έλληνα.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Το τέλος με τις ασφαλίσεις υγείας. Το καμπανάκι

Από τις προτάσεις που πέφτουν στο τραπέζι, αν και ιδέες είναι ακόμα, ο Ανασφάλιστος ξεχώρισε μία...

Δημήτρης Μαζαράκης: Τι ανακοίνωσε για την Εθνική Ασφαλιστική, σχέδια 2026

Με αισιοδοξία υποδέχεται το 2026 η εταιρεία, σχεδιάζοντας τις βάσεις της σε 4 πυλώνες, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο CEO σε δημοσιογραφική εκδήλωση

Εθνική Ασφαλιστική: Ειδική γραμμή στήριξης για τους ασφαλισμένους

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η άμεση ανταπόκριση και η αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών που σχετίζονται με φυσικές καταστροφές

Εθνική Ασφαλιστική: Σχεδιάζει νέα κίνηση στον χώρο της υγείας

Κίνηση ματ απέναντι στις καταχρηστικές χρεώσεις των ιδιωτικών κλινικών, οι οποίες κυρίως ευθύνονται για τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ρωγμή στο παρμπρίζ: Τα do’s & don’ts που κάνουν τη διαφορά στην ασφάλεια

Η Carglass επισημαίνει ότι η σωστή ενημέρωση και η έγκαιρη αντίδραση εξασφαλίζουν όχι μόνο οικονομία, αλλά κυρίως ασφάλεια στον δρόμο

Διεθνής επέκταση και νέα στρατηγική για την ERGO International υπό την ηγεσία του Έλληνα COO Θεόδωρου Κοκκάλα

O Θ. Κοκκάλας φιλοξένησε περισσότερους από 1.000 ηγέτες σε δύο παγκόσμια Town Halls – Οι βασικοί άξονες της νέας στρατηγικής του ομίλου

Η Ατλαντική Ένωση δώρισε παιχνίδια σε μικρούς ασθενείς του ΝΠ «Αγία Σοφία»

«Δίπλα στους ανθρώπους – σε κάθε στιγμή»: Επίσκεψη «από καρδιάς» στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» με την ευκαιρία των εορτών

Εθνική Ασφαλιστική: Ειδική γραμμή στήριξης για τους ασφαλισμένους

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η άμεση ανταπόκριση και η αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών που σχετίζονται με φυσικές καταστροφές

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα στις μεταμοσχεύσεις: Ιστορική αύξηση και νέο τοπίο στη δωρεά οργάνων

Η μεταμόσχευση στη χώρα μας δεν είναι πια σπάνια δυνατότητα, αλλά ρεαλιστική προοπτική για περισσότερους ασθενείς

Κρατική αρωγή και ασφάλιση: Το νέο ψηφιακό φίλτρο μετά τις φυσικές καταστροφές

Το ν/σ «Ενεργή Μάχη» προβλέπει εργαλείο διασταύρωσης δεδομένων πριν από τη χορήγηση κρατικής αρωγής

ICAP CRIF: Εξαπλασιάστηκαν τα καθαρά προ φόρων κέρδη των ασφαλιστικών επιχειρήσεων

Τα μεγέθη του κλάδου όπως αποτυπώνονται στην ετήσια επιχειρηματική έκδοση «Ελληνικός Οδηγός» / «The Greek Financial Directory»

Το τέλος με τις ασφαλίσεις υγείας. Το καμπανάκι

Από τις προτάσεις που πέφτουν στο τραπέζι, αν και ιδέες είναι ακόμα, ο Ανασφάλιστος ξεχώρισε μία...

ΕΕΑ: Ψηφοφορία για ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες δράσεις ενάντια στη μείωση των προμηθειών τους