Εσωτερικός Έλεγχος: Προκλήσεις και ευκαιρίες

H Deloitte συμμετέχει στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, με τίτλο Εσωτερικός Έλεγχος – Προκλήσεις και Ευκαιρίες στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής (Λεωφ. Συγγρού 103-105, Αθήνα).

Σκοπός του συνεδρίου είναι να ενημερώσει τις εταιρίες για τις πρόσφατες εξελίξεις, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες στον τομέα του εσωτερικού ελέγχου. Το πρόγραμμα του συνεδρίου έχει ευρεία θεματολογία και περιλαμβάνει εισηγήσεις που θα καλύπτουν τις παρακάτω ενότητες: 

ΕΝΟΤΗΤΑ Ι – Πρόσφατες Εξελίξεις στον τομέα του Εσωτερικού Ελέγχου
ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙ – Σχέση Εσωτερικού Ελέγχου και Επιτροπής Ελέγχου
ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙΙ – Εξειδικευμένα Θέματα Εσωτερικού Ελέγχου

Στην ενότητα ΙΙΙ Εξειδικευμένα Θέματα Εσωτερικού Ελέγχου, εκπροσωπώντας τη Deloitte, ο κ. Γιώργος Τριβυζάς, Senior Manager στο Τμήμα Υπηρεσιών Διαχείρισης και Ελέγχου Επιχειρηματικών Κινδύνων θα παρουσιάσει το υπόδειγμα οργάνωσης του συστήματος εσωτερικού ελέγχου COSO (Committee of Sponsoring), τις πρόσφατες τροποποιήσεις του καθώς και τους τρόπους προετοιμασίας των εταιριών για τις συγκεκριμένες τροποποιήσεις. 

Συγκεκριμένα, το αρχικό Πλαίσιο οργάνωσης συστήματος εσωτερικού ελέγχου «COSO» δημοσιεύτηκε στις ΗΠΑ το 1992 από την «COSO» Committee of Sponsoring Organizations της Επιτροπής Treadway με τίτλο «Internal Control – Integrated Framework». 

Κατά τις 2 τελευταίες δεκαετίες το Πλαίσιο COSO αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο διαδεδομένα και αποδεκτά πρότυπα συστήματος εσωτερικού ελέγχου παγκοσμίως. 

Τον Μάιο του 2013, η Επιτροπή COSO δημοσίευσε το ανανεωμένο Πλαίσιο «Internal Control – Integrated Framework». Η ανανεωμένη έκδοση αντανακλά τις αλλαγές στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον και παρέχει κατευθυντήριες οδηγίες προς τις επιχειρήσεις για την αξιολόγηση των κινδύνων, ώστε να επιτύχουν την εφαρμογή ενός αποτελεσματικού συστήματος εσωτερικού ελέγχου σε ένα ευρύ πλαίσιο στόχων.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και το κόστος συμμετοχής στο συνέδριο διατίθενται στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών www.hiia.gr