Προσπάθειες καινοτομίας από την Interamerican

Το όνομα αυτού «Genius». Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα της Interamerican το οποίο επιτρέπει την άμεση υπογραφή κάθε νέου συμβολαίου Ζωής ή Υγείας, εξασφαλίζοντας στην εταιρεία ταχύτητα κατά τη διεκπεραίωση της διαδικασίας σύναψης της σύμβασης, αλλά και το «κλείδωμα» του πελάτη.

Το «Genius» δεν έχει ακόμη λανσαριστεί στην αγορά, ωστόσο, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του iw, ήδη παρουσιάζεται στο δίκτυο της Interamerican, στο πλαίσιο προγραμματισμένων συναντήσεων που πραγματοποιούν στελέχη της εταιρείας με το δίκτυο πωλήσεων, στην Αθήνα, αλλά και την περιφέρεια.

Η χρήση του «Genius» επιτρέπει στον ασφαλιστικό σύμβουλο από το χώρο του υποψήφιου ασφαλισμένου να περάσει ηλεκτρονικά όλα τα στοιχεία του, όπως και τα προσωπικά δεδομένα που αφορούν στον ιατρικό του φάκελο. Εφόσον, στο μεταξύ, τεθεί θέμα με την υγεία του μέσω του «Genius» ο ασφαλιστικός σύμβουλος κλείνει ηλεκτρονικά ραντεβού με τον ιατρό του Medisystem, ή με το νοσοκομείο στο οποίο θα πρέπει να μεταβεί υποψήφιος ασφαλισμένος, ώστε άμεσα να κυλήσει η όλη διαδικασία για την έκδοση του συμβολαίου.

Στην περίπτωση κατά την οποία για τον ασφαλισμένο δεν απαιτείται προ-ασφαλιστικός έλεγχος, το συμβόλαιο «κλειδώνει» επιτόπου. Υπογράφεται δηλαδή στο χώρο του πελάτη, ώστε να τεθεί άμεσα σε ισχύ.

Το «Genius», όταν θα λανσαριστεί και επίσημα αναμένεται να βρει εφαρμογή σε 1.500 που είναι περίπου οι ασφαλιστές του agency system της Interamerican, καθώς και σε περίπου 800 πρακτορεία και μεσιτικά γραφεία με τα οποία συνεργάζεται η εταιρεία.