Ενισχύεται η χρηματοδότηση για εξαγωγικές επιχειρήσεις

Την αύξηση του ορίου χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια» που παρέχει ο Ο.Α.Ε.Π., από 500.000 ευρώ σε 1 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Νότης Μηταράκης, με στόχο να διευκολυνθούν περαιτέρω οι εξαγωγικές δραστηριότητες των Ελληνικών επιχειρήσεων.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός μετά το τέλος της σύσκεψης για τη διαμόρφωση της «Εθνικής Στρατηγικής για τις εξαγωγές 2014-200» βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, αποτελεί η ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, ως  βασικού πυλώνα ανάπτυξης και αύξησης της απασχόλησης. 

Στο πλαίσιο αυτό στη σύσκεψη που έγινε με τη συμμετοχή των αρμόδιων φορέων αποφασίστηκε ότι οι εκπρόσωποι των εξαγωγικών επιχειρήσεων και των αρμόδιων οργανισμών, Συνδέσμων και Επιμελητηρίων  θα συμμετέχουν ενεργά στην χάραξη και τον συντονισμό  των δράσεων της εξαγωγικής πολιτικής. Για το σκοπό αυτό θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για τη θεσμοθέτηση Συμβουλευτικής Ομάδας Εργασίας με σύνθεση που θα περιλαμβάνει τους ανωτέρω φορείς.