Πωλήσεις επί πραγματικών αναγκών…

Η  ώρα της μεγάλης ανατροπής  δε θα πρέπει να αργήσει  για την ελληνική ασφαλιστική αγορά.  Είναι μονόδρομος  εμφανής- ότι  πρέπει άμεσα να αλλάξουν τα πράγματα για καλό των εταιρειών, και των πολιτών.  

Και η αλλαγή δε θα έλθει, και δεν πρέπει να έλθει, μέσα από λουκέτα σε εταιρείες, που πιθανόν να κυοφορούνται, ούτε από τυχόν νέες επενδύσεις, ούτε από εξαγορές ή συνεργασίες εταιρειών που επίσης -ως διαδικασίες-  εμφανίζουν κινητικότητα.  

Η ανατροπή, και οι αναγκαίες αλλαγές θα έλθουν πρωτίστως, μέσα από την αναδόμηση των ασφαλιστικών συμβολαίων και τον επαναπροσδιορισμό των πραγματικών αναγκών των καταναλωτών.  

Η λογική του παρελθόντος των «πλούσιων» και «φουσκωμένων» συμβολαίων εναρμονισμένη απόλυτα με την ελληνική «φούσκα» δείχνει σήμερα να αποτελεί εμπόδιο στις πωλήσεις.  

Επειδή όμως η πώληση ασφαλιστικών προϊόντων δεν είναι «στοίχημα», δεν είναι πρόκληση, δεν είναι διαδικασία  να πείσεις αθέμιτα αλλά αντίθετα είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση που παρέχει προστασία στην ώρα της ανάγκης, υπό αυτό το πρίσμα θα πρέπει πλέον να εξεταστεί.  

 Δηλαδή το πώς θα δημιουργηθούν ασφαλιστικά συμβόλαια που θα εξυπηρετήσουν την  πραγματική  ανάγκη, που σήμερα έχουν οι πολίτες της χώρας και την οποία  θα πρέπει να προσδιορίσει η αγορά για να προσφέρει κάλυψη με το αντίστοιχο προϊόν.  Το ερώτημα αυτό καλείται να  απαντήσει η ασφαλιστική αγορά για να μπορέσει να πουλήσει απρόσκοπτα την αξία της και την χρησιμότητά της, χωρίς εμπόδια, επί ουσιαστικών αναγκών και επί συμφέρουσας τιμής.  

Έτσι, το κοινωνικό έργο των ασφαλιστών θα αναδειχθεί περαιτέρω μέσα από πιο περιεκτικά συμβόλαια τα οποία επιπρόσθετα θα δώσουν το περιθώριο και στην αγορά να αυξήσει την παραγωγή της, και  στους καταναλωτές να βρουν αυτό που χρειάζονται.  Θετικές επιπτώσεις σε κάθε πλευρά με πωλήσεις βάσει πραγματικών αναγκών, χωρίς πολυπλοκότητες, χωρίς αυτά που λόγω συνθηκών σήμερα προβληματίζουν.