Καθαρές λύσεις για την ΑΤΕ Ασφαλιστική

 Στα ύψη ανεβαίνει το ενδιαφέρον για την πώληση της ATE Ασφαλιστική, με τη διοίκηση της Τραπέζης Πειραιώς να αναλαμβάνει τη διαχείριση της εν λόγω υπόθεσης σε ανώτατο επίπεδο.

Πληροφορίες του IW αναφέρουν ότι, ο φάκελος της ΑΤΕ Ασφαλιστικής  απασχολεί  ακόμα και τον πρόεδρο  του τραπεζικού ομίλου, Μιχάλη Σάλλα, ο οποίος  ενδιαφέρεται να έχει  μία γρήγορη και καθαρή λύση για την ΑΤΕ Ασφαλίστικη.

Το γεγονός ότι η ΑΤΕ Ασφαλιστική έχει πλέον περάσει σε κερδοφορία, κρατώντας γερές άμυνες έναντι της κρίσης, αλλά και διαθέτοντας πρόσβαση σε ειδικές αγορές, όπως ο αγροτικός τομέας, φαίνεται ότι αναβαθμίζει τις προοπτικές πώλησής της εξασφαλίζοντας ευνοϊκούς όρους για την τράπεζα, η οποία πέραν των άλλων θα πρέπει να διαχειριστεί και το ζήτημα του banc assurance.

Δεδομένου μάλιστα ότι η τράπεζα διατηρεί στρατηγικές συνεργασίες με ασφαλιστικές εταιρείες στις κλάδους Ζωής και Γενικών Ασφαλειών, αλλά και συμμετοχή στην εισηγμένη Ευρωπαϊκή Πίστη, το deal περιπλέκεται, καθότι ο όμιλος θα πρέπει να σταθμίσει πολλές παραμέτρους πριν καταλήξει στην όποια συμφωνία.

Θέμα σε κάθε περίπτωση αποτελεί και το γεγονός ότι το ΤΧΣ στήριξε την εταιρεία με 150 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο σε κάθε περίπτωση θα επηρεάσει την απόφαση για το τίμημα της πώλησης.

Κρίσιμη παράμετρος της όλης υπόθεσης θα αποτελέσει και το ότι ο όμιλος, όταν πριν από λίγα χρόνια συμμαχούσε με τις Ergo και ING, δεν διέθετε στο δυναμικό του τα δίκτυα των τραπεζών ATE, Κύπρου, Λαϊκής και Γενικής. Η διεύρυνση του αριθμού των τραπεζικών υποκαταστημάτων θέτει σε νέα βάση το πλαίσιο πώλησης της θυγατρικής ασφαλιστικής, αλλά και τις σχέσεις συνεργασίας με τις Ergo και ING, που μαζί με τις Groupama και Συνεταιριστική Ασφαλιστική φέρονται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ΑΤΕ Ασφαλιστική.