Σημαντική ημέρα για Ευρωζώνη και Αμερική

Καθώς οι αποφάσεις για την ενδεχόμενη επίθεση των Αμερικανών στην Συρία μετατίθενται (λόγω της ψήφισης από το Κογκρέσο) για τις 9 Σεπτεμβρίου, φήμες θέλουν εξαιρετικά πιθανή ημερομηνία έναρξης την 11η Σεπτεμβρίου. Ένα τέτοιο γεγονός φυσικά, θα είχε την δική του σημειολογία.

Στις ασιατικές συνεδριάσεις τώρα, εξαιρετικά θετικά υποδέχτηκαν οι αγορές την αύξηση του ΑΕΠ της Αυστραλίας με το AUD να τρέχει ανοδικό ράλι, και το NZD να κερδίζει και αυτό λόγω συσχέτισης. Ράλι τρέχει και το USD που εμφανίζεται εξαιρετικά ενισχυμένο στην αγορά μετά την χθεσινή καλύτερη των εκτιμήσεων ανακοίνωση για το ISM.

Τα σημαντικότερα σημεία που θα χρειαστεί να έχουμε υπόψη μας στην σημερινή ευρωπαϊκή συνεδρίαση είναι οι δείκτες PMI Γερμανίας και Ευρωζώνης και Αγγλίας, αλλά και το ΑΕΠ της Ευρωζώνης. Λίγο πριν το άνοιγμα της Νέας Υόρκης περιμένουμε το εμπορικό ισοζύγιο της Αμερικής αλλά η σημαντικότερη ανακοίνωση είναι η έκθεση της FED γνωστή και ως μπεζ βιβλίο. Νωρίτερα το απόγευμα έχουμε και την απόφαση επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας του Καναδά.