Ο Ομπάμα ζητά έγκριση από το Κογκρέσο

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα θα χρειαστεί την έγκριση του Κονγκρέσου για την προώθηση της στρατιωτικής επέμβασης στην Συρία

Η ουσία όμως είναι πως η Αμερική – που από την περασμένη εβδομάδα μετά την ήττα Κάμερον στη βρετανική βουλή – εκτός του ότι χάνει έναν πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθεια θέσπισης κοινού μετώπου κρούσης, βγαίνει «τσαλακωμένη» από την διαδικασία αυτή ανεξαρτήτου αποτελέσματος. 

Η Μέρκελ ξεκαθάρισε ρητά πως η Γερμανία δεν πρόκειται να συνδράμει σε καμία στρατιωτική επιχείρηση έναντι της Συρίας. Ο Πούτιν την ίδια στιγμή δήλωσε πως θα ήταν εξαιρετικά άσχημο αν η Αμερική ξεκινούσε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια της Συρίας, προσθέτοντας μεγαλύτερη αβεβαιότητα στις αγορές για το ερχόμενο διάστημα.

Το άνοιγμα των ασιατικών συνεδριάσεων βρίσκει την Κίνα να ενδυναμώνεται, μετά την ανακοίνωση του PMI στο 51.0 έναντι εκτιμήσεων για 50.6. Οι υπόλοιπες σημαντικές ανακοινώσεις της ημέρας είναι για το PMI Γερμανίας (10:55) και Ευρωζώνης (11:00), και Αγγλίας (11:30). Η ομιλία Σόιμπλε για το 3ο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας ξεκινά στις 12:00, ενώ στις 14:30 ο Πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας Κάρνεϊ δίνει την δική του ομιλία πριν τη σύνοδο του G20.