PROFILE: Συνεχίζεται η ανοδική πορεία το α’ εξάμηνο του 2013

Ο όμιλος PROFILE συνέχισε να παρουσιάζει  θετική πορεία στο α’ εξάμηνο του 2013, βελτιώνοντας τα βασικά του μεγέθη, ως αποτέλεσμα της αναπτυξιακής πολιτικής στο εξωτερικό και της μέχρι τώρα αποδοτικής στρατηγικής του.

Ο όμιλος πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις σε λύσεις για τον χρηματοοικονομικό τομέα, με συνεχή ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και καινοτομιών. Σε ότι αφορά τα οικονομικά στοιχεία, το EBIDTA, το μεικτό κέρδος και τα καθαρά κέρδη εμφανίζονται ενισχυμένα, ενώ αυξήθηκαν τα ήδη ισχυρά διαθέσιμα και μειώθηκε περαιτέρω ο δανεισμός, σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2012.

Συγκεκριμένα, σε ενοποιημένο επίπεδο ο κύκλος εργασιών του ομίλου παρέμεινε στα ίδια περίπου μεγέθη καταγράφοντας μικρή άνοδο, καθώς έκλεισε στα €4,145 εκατ. για το α’ εξάμηνο του 2013 από €4,064 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2012, ενώ τα Κέρδη προ Αποσβέσεων, Τόκων και Φόρων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε €1,103 εκατ. από €854 χιλ. Το καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας παρουσίασαν σημαντική αύξηση, διαμορφούμενα σε €163 χιλ. από €55 χιλ., ενώ τα κέρδη προ φόρων προσδιορίστηκαν σε €96,5 χιλ. για το α’ εξάμηνο του 2013. Το μεικτό κέρδος παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 7,3% διαμορφούμενο στα €1,7 εκατ. για το εξάμηνο του 2013,  το οποίο σε συνδυασμό με τη συγκράτηση των χρηματοοικονομικών εξόδων συνετέλεσαν στη βελτίωση των βασικών μεγεθών του ομίλου. 

Ο δανεισμός του ομίλου έφτασε τα  €3,677 εκατ. παρουσιάζοντας μείωση της τάξεως του 11% από €4,114 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2012 και τα διαθέσιμα προσδιορίστηκαν σε €5,368 εκατ. από €4,285 εκατ. συνέπεια της αποτελεσματικής πιστωτικής πολιτικής του ομίλου.

Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα €3,746 εκατ. από €3,720 εκατ. ενώ τα κέρδη προ φόρων εμφάνισαν ιδιαίτερη αύξηση φτάνοντας τις €266 χιλ. για το α’ εξάμηνο του 2013, από €75 χιλ. πέρυσι. Το EBITDA διαμορφώθηκε στα €1,157 εκατ. από €798 χιλ., το α’ εξάμηνο του 2012 και το μεικτό κέρδος προσδιορίστηκε στα €1,5 εκατ. το 2013. Το λειτουργικό κέρδος για την εταιρεία αυξήθηκε κατά 61% στις €353 χιλ. από €219 χιλ. και το καθαρό κέρδος μετά από φόρους προσδιορίστηκε σε €268 χιλ. από €50 χιλ.

Η προσήλωση του ομίλου στην αναπτυξιακή του στρατηγική, με βασικό στόχο την περαιτέρω  διείσδυση στις αγορές του εξωτερικού καθώς και η παρουσίαση στην αγορά νέων συστημάτων που προσφέρουν βελτίωση των λειτουργιών, ανταγωνιστικές υπηρεσίες και μοντέρνες λειτουργικότητες στον χρηματοοικονομικό κλάδο, συνέβαλαν θετικά στη βελτίωση της πορείας και των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Σημειώνεται ότι ο πρωταγωνιστικός ρόλος του ομίλου αναγνωρίστηκε με την απονομή βραβείων από διεθνείς οργανισμούς. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο όμιλος έλαβε τα βραβεία «Best Investment Banking Systems Provider, Western Europe» από το διεθνές περιοδικό World Finance,  «Business Innovation» από το  περιοδικό Χρήμα και «Best Product Specialist» από την εταιρεία συμβούλων Goodacre για το χρηματοοικονομικό τομέα της Αγγλίας. Επίσης, η PROFILE προκρίθηκε στα «European Business Awards – Customer focus category».

Ο όμιλος ενισχύει δυναμικά τη παρουσία του στις αγορές του εξωτερικού, οργανώνοντας εξειδικευμένες εκδηλώσεις για τον κλάδο και παρουσιάζοντας συστηματικά τις λύσεις του σε Γενεύη, Ντουμπάι και Λονδίνο. Στην τελευταία εκδήλωση, στο Λονδίνο, επίτιμος ομιλητής ήταν ο Ian Woodhouse της PwC, ο οποίος παρουσίασε τις νέες τάσεις και προκλήσεις στο κλάδο του Wealth management.

Ειδικότερα με την ίδρυση της εταιρείας στο Ντουμπάι, ο όμιλος προσδοκά σε μεγαλύτερη διείσδυση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Ασίας, καθώς στην περιοχή της Σιγκαπούρης έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σημαντικές συνεργασίες που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Δεδομένης της μέχρι τώρα επιτυχημένης προσπάθειας στο εξωτερικό, που αντικατοπτρίζεται στα νέα projects που έχουν αναληφθεί, ο όμιλος θα συνεχίσει να υποστηρίζει εντατικά τις δραστηριότητες των διεθνών γραφείων του, προωθώντας την καθιέρωση των προϊόντων του στις εκάστοτε τοπικές αγορές.

Παράλληλα, ο όμιλος PROFILE συνεχίζει να συμμετέχει σε έργα προστιθέμενης αξίας του εγχώριου Δημόσιου τομέα, διαβλέποντας ότι υπάρχουν ενδείξεις  βελτίωσης στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Με βάση τα ανωτέρω και τις ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξης στις αγορές του εξωτερικού, η διοίκηση του ομίλου αισιοδοξεί για το υπόλοιπο του έτους, διατηρώντας θετικές προσδοκίες για την επίτευξη των στόχων του.