Περισσότερες από 20 συμμετοχές στη ΔΕΘ

Περισσότερες από 20 διεθνείς συμμετοχές μετρά η 78η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, τόσο εθνικές όσο και ομαδικές.
Φέτος ο διεθνής χαρακτήρας της διοργάνωσης είναι ουσιαστικός, καθώς κράτη από όλο τον κόσμο θα δώσουν δυναμικό «παρών» στην Έκθεση, στο πλαίσιο του θεματικού αφιερώματος Κosmos, που συγκεντρώνει όλες τις ξένες συμμετοχές. Κύπρος, Αυστραλία, Βραζιλία, Νότιος Αφρική, Νιγηρία, Σλοβακία, Ιράκ, Ιράν, Ινδονησία, Πολωνία, Ρουμανία, ΗΠΑ, Αλβανία, Λιβύη και Βιετνάμ θα φιλοξενηθούν στο περίπτερο 15. Επίσης συμμετέχουν ομαδικά επιχειρήσεις από το Κοσσυφοπέδιο και την Ταϊβάν. Η ξένη παρουσία θα είναι έντονη και στο περίπτερο 5 των λιανικών πωλήσεων μέσω της Ινδίας, του Πακιστάν, της Αιγύπτου, του Νεπάλ και της Βουλγαρίας. 

Συνολικά οι εθνικές συμμετοχές είναι οκτώ, ενώ οι υπόλοιπες αποτελούν οργανωμένες ομαδικές συμμετοχές μέσω Επιμελητηρίων ή ιδιωτικών εκθεσιακών οργανισμών. Μάλιστα στην περίπτωση των Ηνωμένων Πολιτειών, η ομαδική συμμετοχή οργανώνεται από ομογενειακό εκθεσιακό οργανισμό, παράλληλα με επιχειρηματική αποστολή. 

Στην 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης συμμετέχει το Ελληνοαυστραλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (HACCI), το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Αυστραλίας, το Ελληνοαφρικανικό Επιμελητήριο, αλλά και το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο, που θα παρουσιάζει την ιταλική γαστρονομία στο περίπτερο 7. 

Η ΔΕΘ-Helexpo αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις διεθνείς συμμετοχές, αφού συνιστούν απόδειξη εμπιστοσύνης στη χώρα μας σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.