ΗΠΑ: Πρόστιμο 1,7 εκ. δολ. σε ασφαλιστική για έκθεση προσωπικών στοιχείων

Πρόστιμο 1,7 εκατ.δολαρίων θα αναγκαστεί να καταβάλλει η ασφαλιστική εταιρεία WellPoint, καθώς αποκάλυψε προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες σχετικά με την υγεία εκατοντάδων χιλιάδων πελατών της στο διαδίκτυο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters το αμερικανικό Υπουργείο Υγείας εντόπισε αδυναμίες στην ασφάλεια της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων με αποτέλεσμα να εκτεθούν προσωπικές πληροφορίες 612.402 ατόμων μεταξύ Οκτωβρίου 2009 και Μαρτίου 2010, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Τα δεδομένα περιλάμβαναν ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, αριθμούς τηλεφώνου και πληροφορίες για την υγεία των ασφαλισμένων.

Η WellPoint που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στον κλάδο υγείας των ΗΠΑ, συμφώνησε να καταβάλλει το πρόστιμο και να διευθετήσει πιθανές παραβιάσεις περί ιδιωτικής ζωής.

Σύμφωνα με την  νομοθεσία που θεσπίστηκε το 2009 απαγορεύεται η έκθεση δεδομένων που αφορούν την υγεία από ασφαλιστές ή  παρόχους υγείας.Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο υγείας έχει λάβει 627 αναφορές για παραβιάσεις που αφορούν 500 ή περισσότερα άτομα. 

«Από τη στιγμή που εντοπίσαμε τι συνέβαινε, το 2010, κάναμε αλλαγές στο σύστημα ασφαλείας των πληροφοριών για να αποτρέψουμε το ενδεχόμενα να συμβεί και πάλι στο μέλλον» ανέφερε η εταιρεία σε πρόσφατη δήλωσή της.