Το έργο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τα ανασφάλιστα

Τρία βασικά ζητήματα θα επιλύσει μέσα στον επόμενο μήνα η Επιτροπή  για τα ανασφάλιστα οχήματα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ατζέντα της εν λόγω επιτροπής θα περιλαμβάνει τρία κρίσιμα ζητήματα:

 

– Το σχεδιασμό του ηλεκτρονικού παραβόλου το οποίο θα αποστέλλεται σε όσους οδηγούς εντοπίζονται από τις διασταυρώσεις των στοιχείων ανασφάλιστοι. Η επιτροπή θα εισηγηθεί τη μορφή που θα έχει το παράβολό, όπως και τα στοιχεία τα οποία θα αναφέρονται επ΄ αυτού.

– Την επίλυση του θέματος που έχει δημιουργηθεί με τα κρατικά οχήματα. Τα μέλη της Επιτροπής θα εισηγηθούν τη διαδικασία βάσει της οποίας θα προσδιοριστούν οι κατηγορίες των οχημάτων που από το νόμο επιτρέπεται να κυκλοφορούν ανασφάλιστα, ενώ θα καθορίσουν και όλες τις αναγκαίες δικλίδες ασφαλείας ώστε το καθεστώς αυτό να μην καταστρατηγείται.

– Τη διευθέτηση του θέματος που έχει ανακύψει με τα ενοικιαζόμενα οχήματα. Οι εταιρείες ενοικίασης ζητούν οι στόλοι τους να ασφαλίζονται για διάστημα μικρότερο του έτους, καθότι τα οχήματά τους δεν κυκλοφορούν επί 12μηνης βάσης. Σημειώνεται ότι επί του θέματος αυτού η Ένωση είναι κάθετα αντίθετη, υποστηρίζοντας ότι κάθε όχημα θα πρέπει να ασφαλίζεται για 12 μήνες διότι δεν μπορούν να ελεγχθούν τα διαστήματα κατά τα κινούνται.

Πληροφορίες του iw αναφέρουν ότι η Ένωση έλαβε δεσμεύσεις από το υπουργείο Οικονομικών ότι το Σεπτέμβριο θα εκδοθεί υπουργική απόφαση για τη συγκρότηση νέας επιτροπής εμπειρογνωμόνων, έργο της οποίας θα είναι να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες για την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου.