Έως 7 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις από τροχαίο στην Άρτα

Υψηλές αποζημιώσεις σύμφωνα με πληροφορίες θα κληθεί να καταβάλλει ελληνική ασφαλιστική εταιρεία μετά από το πολύνεκρο δυστύχημα που σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες στο νομό Άρτας. 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δύο οχήματα, ασφαλισμένα σε ελληνικές εταιρείες συγκρούστηκαν, καθώς το ενα εξ αυτών ξέφυγε της πορείας του και εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα.

 

Πέντε νεκροί, μια κλινικά νεκρή και δύο βαριά τραυματισμένοι ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια των δύο οχημάτων. Την υπόθεση ανέλαβε να διερευνήσει το αρμόδιο τμήμα της τροχαίας, και μέχρι να ολοκληρωθεί ο φάκελος που θα περιγράφει τις συνθήκες υπό τις οποίες προκλήθηκε το τροχαίο, οι δύο ασφαλιστικές, στις οποίες ήταν ασφαλισμένα τα εμπλεκόμενα οχήματα, θα βρίσκονται σε φάση αναμονής.

 

Όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς, οι αποζημιώσεις που θα κληθεί να καταβάλλει η μια εκ των δύο εταιρειών βάσει των όσων προβλέπει ο νόμος δυνητικά θα μπορούσαν σε σύνολο να ανέλθουν και στο ποσό των 7 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα νέα όρια ασφάλισης, οι αποζημιώσεις για σωματικές βλάβες από τροχαία δύναται να φθάσουν το 1 εκατ. ανά θύμα και στη συγκεκριμένη περίπτωση τα θύματα που θα αποζημιωθούν είναι 7 (εξαιρείται ο οδηγός που προκάλεσε το τροχαίο).

 

Για τις δύο ασφαλιστικές εταιρείες, πέρα από το πόρισμα της τροχαίας σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το ατύχημα, κρίσιμο είναι και το καθεστώς βάσει του οποίου είναι αντασφαλισμένες.

 

Αν τα όρια συμμετοχής της αντασφαλιστικής είναι χαμηλά τότε οι συνέπειες για τις ίδιες θα είναι περιορισμένες – σε σχέση πάντα με μια υπέρογκη αποζημίωση. Στην αντίθετη περίπτωση, τα καθαρά αποτελέσματα της εταιρείας που θα κληθεί να καλύψει ασφαλιστικά την υπόθεση θα πληγούν σημαντικά, σε μια περίοδο μάλιστα που από την αγορά –λόγω της ύφεσης- δεν περισσεύουν κεφάλαια.