Εντείνεται ο ανταγωνισμός στον κλάδο πυρός

Επιθετική πολιτική τιμών και στον κλάδο Πυρός φαίνεται πως σχεδιάζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες, αποβλέποντας στην τόνωση του ενδιαφέροντος των ιδιοκτητών ακινήτων.

 

Η ασφαλιστική αγορά, έχοντας δεχθεί ισχυρότατο πλήγμα στα έσοδά της από την ελεύθερη πτώση του bancassurance μετά τη συρρίκνωση της στεγαστικής πίστης που προκάλεσε η ύφεση στην Ελλάδα, αναζητεί απεγνωσμένα τρόπους ενίσχυσης των εσόδων της.

 

Ήδη το ρυθμό στις μειώσεις έδωσε μεγάλη εταιρεία του κλάδου που προ λίγων μηνών κινήθηκε «επιθετικά» σε ότι αφορά τις ασφαλίσεις κατά φωτιάς και σεισμού για τα ενυπόθηκα δάνεια κατοικιών.

 

Πρόκειται για εξέλιξη η οποία σε κάθε περίπτωση δεν θα αφήσει αδιάφορο τον ανταγωνισμό, αναφέρουν κύκλοι της αγοράς που προσθέτουν ότι, από το φθινόπωρο αναμένουν νέο κύκλο μειώσεων στα ασφάλιστρα τόσο για τα ενυπόθηκα δάνεια, όσο όμως και για πιο σύνθετα πακέτα ασφάλισης, τα οποία απευθύνονται στο ευρύ κοινό.

 

Σημειώνουν δε ότι περιμένουν και νέα προϊόντα τα οποία επίσης θα είναι οικονομικά, ενδεχομένως όμως και να είναι περισσότερο λιτά τις καλύψεις τους, ώστε βάσει και των αναλογιστικών μελετών να καθίστανται βιώσιμα και άρα κερδοφόρα.

 

Σημειώνεται ότι, σήμερα, στα απλά πακέτα ασφάλισης για καλύψεις κατά φωτιάς και σεισμού το εύρος του ασφαλίστρου κυμαίνεται από 1,5 τοις χιλίοις μέχρι 2,58 τοις χιλίοις επί του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου.