Στόχος τα 180 εκατ. ευρώ για την Ευρωπαϊκή Πίστη το 2013

Μερίδια στην κινούμενη πτωτικά αγορά κερδίζει η Ευρωπαική Πίστη βασίζοντας την πορεία της στην ενίσχυση – επέκταση του δικτύου της, κυρίως σε ότι αφορά τον κλάδο Ζωής.

Όπως επισημαίνουν αρμόδιοι παράγοντες η φετινή χρονιά αναμένεται να κλείσει με οριακή αύξηση της παραγωγής της κοντά στα 180 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για στόχο της εταιρείας ο οποίος σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνει να επιτυγχάνεται.

Στον κλάδο Πυρός η εισηγμένη εμφανίζει ανάπτυξη της τάξης του 15%, όπως αντίστοιχους ρυθμούς καταγράφει και στον κλάδο Ζωής.

Όσο για τον κλάδο Ασφάλισης Οχημάτων, η Ευρωπαϊκή Πίστη σημειώνει απώλειες που όμως συμψηφίζονται από την άνοδο των εσόδων στις προαναφερόμενες δραστηριότητες. Πρόκειται ωστόσο για εξέλιξη η οποία σύμφωνα με την εταιρεία υπηρετεί, κατά μιαν έννοια, τη στρατηγική της περί μείωσης της συμμετοχής του τομέα στο σύνολο της παραγωγής της.

Το 2012 οι ασφαλίσεις οχημάτων αντιστοιχούσαν στο 60% των συνολικών εσόδων της και, όπως εκτιμάται, στο τέλος του έτους το σχετικό ποσοστό θα περιοριστεί στο 50%. Σε αυτή την περίπτωση η εταιρεία είναι πολύ πιθανό να επαναπροσδιορίσει την πολιτική τιμών στον κλάδο, εξετάζοντας περισσότερο ανταγωνιστικά τιμολόγια, λαμβάνοντας ωστόσο σοβαρά υπόψη και το δείκτη ζημιών.