Περικοπές 2.000 θέσεων εργασίας αποφάσισε η Direct Line

Στο σχέδιο περιστολής δαπανών της Direct Line στο Ηνωμένο Βασίλειο περιλαμβάνεται η μείωση του λειτουργικού κόστους της εταιρείας μέσω της περικοπής περίπου 2.000 θέσεων εργασίας.

Θυμίζουμε ότι η εταιρεία απασχολεί περίπου 14.400 άτομα και είχε προχωρήσει το 2012 σε περικοπή 1.200 θέσεων εργασίας.
Σύμφωνα με το σχέδιο μείωσης κόστους που σκέφτεται η εταιρεία να εφαρμόσει, εκτιμάται ότι οι περικοπές θα γίνουν κυρίως στα τμήματα HR, στη χρηματοδότηση και τις επικοινωνίες.

Η ομάδα στην οποία ανήκουν τα brands «Churchill» και «Green Flag» έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να διπλασιάσει το πρόγραμμα εξοικονόμησης κόστους, που αρχικά ήταν 100 εκατ. λίρες.

Η Direct Line ανέφερε ότι οι συνομιλίες με το προσωπικό ήταν σε εξέλιξη, αλλά η ένωση εργαζομένων «Unite» κατηγόρησε την εταιρεία για διαπραγματεύσεις στις οποίες δεν συμμετείχαν τα συνδικάτα εργαζομένων. Η Direct δεν αναγνωρίζει τη λειτουργία των ενώσεων, ωστόσο, στους εργαζομένους της υπάρχουν πολλά μέλη της «Unite».

«Το γεγονός ότι για το συνδικάτο με τον μεγαλύτερο αριθμό των εργαζομένων στον τομέα των οικονομικών της χώρας δεν υφίσταται αναγνώριση, καθιστά ευκολότερο για την Direct Line να ανακοινώσει αυτές τις άγριες περικοπές από το πουθενά», δήλωσε ο Dominic Hook, μέλος της «Unite». Η «Unite θα συνεχίσει να αντιτίθεται έντονα και θα δώσει όλη την υποστήριξη που μπορεί στα μέλη της στην Direct Line, σε ατομική βάση».