Atradius: Ο δεκάλογος για επιτυχείς εμπορικές συναλλαγές με το Μεξικό

Πρόσφατα δημοσιευμένη έρευνα παρέχει στους εξαγωγείς τις απαραίτητες γνώσεις, προκειμένου να επωφεληθούν απ’ τις ευκαιρίες συναλλαγών με οφειλέτες με έδρα το Μεξικό.

Η έρευνα “Trade successfully with Mexico” διεξήχθη απ’ τον κατέχοντα ηγετική, σε παγκόσμια κλίμακα, θέση στον κλάδο ασφάλισης πιστώσεων όμιλο Atradius και καλύπτει τους δέκα σημαντικότερους παράγοντες στους οποίους θα πρέπει να δοθεί έμφαση για την επιτυχή διεξαγωγή εξαγωγών προς το Μεξικό:

1.    Εκμετάλλευση των συνθηκών ελευθέρου εμπορίου που υπάρχουν στο Μεξικό
2.    Συνεργασία με αξιόπιστους και ικανούς τοπικούς αντιπροσώπους
3.    Κατανόηση των πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων κατά τις συναλλαγές
4.    Αξιοποίηση ευκαιριών που αφορούν σε έργα υποδομής
5.    Πραγματοποίηση έρευνας αγοράς – τι αγορές κάνουν οι Μεξικανοί;
6.    Επιλογή των ορθών όρων πληρωμής
7.    Τακτοποίηση όλων των γραφειοκρατικών ζητημάτων
8.    Αποτελεσματική διαφημιστική εκστρατεία
9.    Αποφυγή της απώλειας ενός καλού πελάτη εξαιτίας μιας αμφισβητούμενης πληρωμής
10.    Πληροφόρηση για υποψήφιους αγοραστές

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να δραστηριοποιηθεί εμπορικά κάποιος στο Μεξικό. Η συγκεκριμένη χώρα ενθαρρύνει το διεθνές εμπόριο, όπως φαίνεται ξεκάθαρα από το πλήθος συμφώνων ελεύθερου εμπορίου που έχει συνάψει καθώς και απ’ τη φιλική προς τις επιχειρήσεις κυβερνητική πολιτική. Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να ασκούν αρνητική επίδραση, εστιάζοντας στη σχετιζόμενη με τα ναρκωτικά εγκληματικότητα, όμως όσον αφορά το οικονομικό περιβάλλον όλα τα νέα είναι θετικά.

Παρότι η παρούσα κυβέρνηση εξελέγη μόλις το Δεκέμβριο του 2012, έχει ήδη κάνει σημαντικά βήματα για την καταπολέμηση του εγκλήματος, την ανόρθωση της οικονομίας και τη γενικότερη βελτίωση της αντίληψης του ρόλου του Μεξικού στην παγκόσμια κοινότητα ως μια ακμάζουσα αγορά, ανταγωνιστική στη Βραζιλία σχετικά με τα πρωτεία στη Λατινική Αμερική.

Η κυβέρνηση έχει επίσης δεσμευθεί να αντιμετωπίσει την ανισοκατανομή του πλούτου. Ήδη εμφανίζεται να αναπτύσσεται τόσο η μεσαία τάξη όσο και μια ραγδαία αναπτυσσομένη καταναλωτική αγορά. Με άμεση πρόσβαση στην καταναλωτική πίστωση και ταυτόχρονα εξαιτίας της αυξανόμενης τάσης ανόδου της απασχόλησης, η λιανική κατανάλωση θα συνεχίσει να αυξάνεται. Αν προσθέσουμε και τη δέσμευση της κυβέρνησης για αναπτυξιακά έργα υποδομής, συντίθεται μια εικόνα αποτελούμενη από πλήθος ευκαιριών για ξένες επιχειρήσεις που επιθυμούν να αφήσουν το στίγμα τους στο Μεξικό.

Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δηλώσετε συμμετοχή για το δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο http://global.atradius.com/mexico-webinar.html?utm_campaign=tsw-2013,tsw-mexico&utm_medium=banner&utm_source=atradiusgr&utm_content=carousel .

Την έρευνα μπορείτε να δείτε εδώ